10 sportieve dates met vrienden

Sport & gezondheid door Mariëlle
Netflix & Chips is het nieuwe Netflix & Chill. Ben jij ook klaar met die kin onder je kin en die nieuwe 3D-toevoeging aan je buik, maar kun je echt geen betere date verzinnen dan Netflixen met chips? Dan heb je deze info nodig.

Herken jij je in deze schets? Je hebt ongeveer elke avond een date. Ook in het weekend. En je vindt het altijd zo bijzonder dat je je vrienden weer ziet dat je ze nou ook weer niet aan de wortels met yoghurtdip wilt zetten. Nee, voor hen maak je wel een uitzondering. Net als voor die vriendin waarmee je gisteren drie flessen Pinot Grigio soldaat hebt gemaakt met twee soorten fuet en wat authentieke Franse kaasjes on the side hebt opgesnoept. En natuurlijk voor de vriendin waarmee je morgen gaat kaasfonduen. Dat is je bestie. Daar kun je toch niet komen aanzetten met plakjes komkommer met een zilveruitje. En shit, ging je overmorgen nou Chinees eten en Netflix kijken?


En jij vraagt je af waarom je romiger bent dan afgelopen zomer? En je wéét dat er een moment komt dat je weer in die vervloekte bikini moet. Maar je hebt totaal geen zin om te moeten proppen. Je herkent je hè? Je kunt ook sportieve dates inlassen, zonder dat het al te kneuterig klinkt. Ga leuke, maar o zo sportieve dingen doen met je vrienden. Deze  bijvoorbeeld:

1. Klimmuur
Een klimmuur is niet eng. Het is vooral heel erg leuk. Je wordt door een hete (vaak is hij heet, echt waar) man in een tuigje geholpen. Die lekkernij is meteen je levensverzekering, want hij moet je weer omhoog hijsen als je misgrijpt op de klimmuur. Dan takelt hij je naar beneden en dan kun je je giechelend in zijn armen laten vallen. Nee, zo gaat het niet in het echt. Maar het is wel heel erg leuk en je stelt je spieren op de proef.

2. Tennis
Zorg dat je met een even aantal bent, neem een racket in je hand en ren de tennisbaan over. Lekker raggen met die ballen. Maak ze in die vrienden van je. Laat ze zien wie de ballenkoning is! Jij! Maar voordat je koningwaardig bent, moet je wel eerst je longen uit je lijf rennen.

3. Bowlen
Ja, door je knieën, een paar lunges, een squat en rol! Hartstikke goed voor je billen dit. Negeer de tap en de frituur.

4. Wandelen door de bossen
Wandelen is een keihard staaltje duurloop, een prima tijdverdrijf én je kunt lekker bijkletsen.

5. Paardrijden
En op en neer en op en neer. Die beenspieren voel je de volgende dag wel. Rijd lekker samen op een paard of naast elkaar door de natuur en train meteen je kaakspieren.


6. Midget golf
Kun je nauwelijks meer bewegen door de spierpijn van het muur beklimmen, tennissen, bowlen, wandelen en paardrijden, dan is minigolf een perfecte date.

7. Zwemmen
Na al die sportieve dates van je durf je jouw bikini body heus wel in een zwempakkie te hijsen, in het water te dompelen en rondjes te zwemmen in het zwembad.

8. Hardlopen
Lijkt je rondjes rennen niks voor jou? Doe het dan samen met een aantal vriendinnen of leuke meiden die ook hardloopmotivatie nodig hebben. Verzamel elke keer bij een ander en eet ook (gezond!) bij diegene. Scheelt je één keer in de week koken, behalve die ene keer dat jij voor de hele meute moet koken dan. Je mag pas eten na het hardlopen, dus dat werkt meteen als goede motivatie om er een stapje bij op te zetten. Motiveert dat nog steeds niet? Zorg dan dat er een flesje wijn koud staat. Helpt altijd. Hé, je mag jezelf heus wel belonen.

9. Bootkamp
Massa's mensen die bootkamps verschrikkelijk vinden. Zo lang je het met een groepje vriendinnen doet lijkt het net alsof je teruggaan naar de kleuterschool en lekker buiten speelt. Bootkampen is eigenlijk op een legale manier voor kind spelen.

10. Lasergamen
Boek een dagje lasergamen met je vriendengroep. Maak teams en knal elkaar helemaal ondersteboven. Je rent je de boobies uit je blouse.

Welke sportieve date lijkt jou wel wat?