Van mannen krijg je koppijn

Werk & studie door Elsemieke
Wij wisten het allang, maar het is nu eindelijk officieel bewezen: mannelijke collega’s bezorgen je kopzorgen. Sterker nog: volgens een Amerikaans onderzoek zijn vrouwen die vaak met mannen werken onzekere stresskippen.

De aanwezigheid van zoveel mannelijke collega’s brengt ons hoofd zo erg op hol dat we er hoofdpijn van krijgen. Hierdoor vragen we ons regelmatig af of we wel goed genoeg zijn. En… kunnen we die ene toffe nieuwe functie waar we al eeuwen van dromen eigenlijk wel aan…?! 



Hoofdpijn

De onderzoekers van de universiteit van Indiana toonden ook aan dat vrouwen die veel met mannen werken ongezonder leven. Dat komt omdat we door al die onzekerheid het hormoon cortisol aanmaken, en daarvan raken je hersenen flink in de war. Dat gestress levert je dus die knellende koppijn op.   

Ziekte

Al die testosteron is natuurlijk niet goed voor niemands zelfbeeld. Het blijkt zelfs dat je hormoonhuishouding hier zo erg van kan verstoren dat je niet alleen hoofdpijn krijgt, maar ook vatbaarder bent voor bijvoorbeeld de griep. Wiens schuld is het dus eigenlijk dat jij je minstens elke maand een keer ziek meldt? Juist… 

Van welke mannelijke collega krijg jij hoofdpijn?