Lifestyle / Celebs
Celebs

Waarom uitslapen het allerfijnste van de hele wereld is


Het is allang verleden tijd *muzieknootje*. Of je nou een fulltime baan hebt waardoor jouw ritme uitslapen uit je systeem heeft gewist of je hebt een kind... Uitslapen wat is dat? Uitslapen? Dat is het allerfijnste dat er bestaat!

Nee, je wilt niet opstaan. Nu nog niet, nog één keertje snoozen of... Bekijk het maar wereld! Je kunt geen reden bedenken om op te staan en daar staan 812 redenen tegenover waarom je zou blijven liggen.

 

 


Draai je nog een keertje om
Je schrikt wakker om een uurtje of 7, met één oog op een kiertje waarmee tijd op je telefoon ziet en je bedenkt je dat je je lichaam nog een keertje heerlijk kunt kantelen. Je trekt je kussen goed, drukt je kin in de naar wasverzachter ruikende deken en dommelt -for the very second time- met een glimlachend gezicht in.

Het hele bed is voor Bassie
Nog beter: de wekker van jouw vriend gaat en je beseft je jij zeeën van tijd hebt voordat je eruit moet. Je hoeft er eigenlijk helemaal niet meer uit vandaag als je dat zou willen. "Doei liefje, sterkte met wakker zijn. Yo, later!". Demonstratief pak je zijn kant van het bed erbij, rekt je nog een keer uitgebreid om en neemt de perfecte houding aan om de slaap opnieuw te vatten.

 

 

 

 


Kou trotseren? No go!
Het ergste aan opstaan is de kou die je moet trotseren. Maar niet voor jou ouwe uitslaper die je er bent. Je mag nog eeuwen in de warmte van je eigen lichaam blijven stinken. Na een hele week hard werken heb je het verdiend om uit te slapen. Alleen van dat feit kun je al genieten. De rust vinden in de zachtheid van de dekens is toch het lekkerste wat er is? Je lichaam ontspant van top tot teen. Je laadt op voor tien en kunt er de hele week weer tegenaan. Voor je gevoel.

Bedgezelschap
Als je geen kinderen hebt die je wekken heb je vast wel een kat die je bij 'hoge uitzondering' in het weekend bij je in bed trekt. Waarmee je onder de dekens een hutje bouwt en die spinnend als een lepeltje tegen je aan in slaap valt.

Die wallen kunnen wel wat minder
Nestel jij je muurvast in je matras slaap je roes driedubbel en dwars uit en de Prada-tassen onder je ogen vallen ineens een maatje kleiner uit.
Zelfs de avond van te voren kun je er al van genieten dat je kunt uitslapen. Vergeet je niet wat? Jawel, de wekker. Moehaha, vandaag even niet.

Zijn we nog wat punten vergeten? Kom maar door, want je kunt nooit genoeg redenen hebben om uit te slapen!