Waarom een hond veel beter is dan een boyfriend

Relaties door Sabine

Er zijn zoveel soorten liefdes. Eén daarvan is de liefde die je voelt voor je vriend en een ander soort liefde kan jouw liefde voor je hond zijn. Maar ja, het één is toch echt beter dan het ander. Om deze redenen is een hond veel beter dan een vriend!

Begrijp ons niet verkeerd, we houden van onze boyfriend. Maar soms bezorgt hij ons grijze haren. Onze hond daarentegen bezorgt ons géén grijze haren (behalve wanneer we ‘m niet in een seconden kunnen vinden, dan zijn we geneigd meteen de hulpdiensten te bellen). Een hond is echt zoveel beter dan een vriend! Waarom? Wat dacht je van deze redenen?

Een hond is altijd blij om je te zien. Hoe later je thuis bent des te blijer hij is om je te zien! Je vriend daarentegen geeft je de wind van voren wanneer je ’s nachts jullie huis komt binnengestrompeld.


 
Een hond appt niet meteen paniekerig om te vragen waar je blijft wanneer je tien minuten langer wegblijft dan je had gezegd.  

Een hond wordt niet boos op je wanneer je een andere hond hebt geaaid. Je wordt alleen maar uitgebreid besnuffeld, maar daar houdt het dan wel weer mee op.

Een hond is blij met elke maaltijd die je hem voorschotelt. Geen gezeur over ‘dat hebben we gisteren ook al gegeten’. Nee, hij is blij dat zijn bak weer gevuld is.

Een hond maakt veel minder vies. Geen vieze stinksokken die je onder het bed vandaan moet vissen of zijn lege bierglazen die hij op het aanrecht heeft laten slingeren.

Als je roept, komt je hond meteen aangerend! Probeer je vriend maar eens te roepen. Met geluk roept hij 'ja' terug. 

Ruzies heb je nooit met je hond. Als jij lief bent voor hem, is hij dat ook voor jou.

En mocht je hond toch wel een beetje van slag zijn, dan kun je een ruzie zo goedmaken door hem een koekje te geven. Probeer dat maar eens bij je vriend te doen.



 

Je hond is dankbaar wanneer hij bij je op de bank mag zitten. Het enige wat je vriend doet is mopperen dat jij meer plek in beslag neemt dan hij. Zal je een hond echt nooit horen zeggen!

Een hond vindt het niet erg wanneer je je koude voeten tegen z’n rug aanduwt. Sterker nog, hij vindt het geen probleem wanneer je je koude poten onder z’n buikje schuift zodat ze lekker opwarmen. Vindt-ie alleen maar gezellig. Schept een band. 

Je hond vindt het geen probleem wanneer je je vriendinnen hebt uitgenodigd. Vindt hij alleen maar gezellig. Krijgt hij nog meer aaien over zijn bol dan normaal. Je vriend moppert dan alleen maar dat hij dan geen dutje op de bank kan doen na het eten.

Je hond vindt het heerlijk om klef te zijn. Je hoort hem niet zeggen dat hij geen knuffel van je wil wanneer er mensen kijken.

Je hoort een hond niet mopperen over z’n uiterlijk. Een nieuwe halsband zou hij misschien wel een keertje leuk vinden. Maar je zult hem niet horen zeggen dat hij zo onzeker is over z’n buikje. Hij eet zonder problemen nog een kluifje. 
 
Wanneer jij met een blottenbillenhoofd uit je bed rolt, hoor je een hond niet zeggen dat je even wat spul op je gezicht moet smeren. Hij vindt het alleen maar fijn dat je wakker bent, kunnen jullie spelen!

Een hond wil altijd knuffelen. Geen gezeur over hoofdpijn.

Bovendien vindt een hond het ook prima dat jij controle hebt over de afstandsbediening. Hij kijkt wel wat jij kijkt.



 

Je hond heeft nooit commentaar op je rijstijl. Als hij op je achterbank zit, concentreert hij zich meer op het feit dát hij mee mag rijden. Gezellig!

Een hond ziet er altijd schattig uit. Dat kun je moeilijk zeggen over de ongeschoren kop van je vriend.

Een hond laat je altijd uitpraten! Altijd. Geen onderbrekingen. Nee. Een hond wacht tot je bent uitgepraat. Braaf! Good boy! 

Waarom vind jij een hond zoveel beter dan een vriend?