Dit is de leeftijd waarop je op jouw fashion hoogtepunt zit

Mode & trends door Mariëlle
Ja die pubers worden steeds beter met fashion, maar wist jij dat jij veel dichter bij de leeftijd zit waarop je er het meest fashionable uitziet? De leeftijd waarop vrouwen hun hippe hoogtepunt hebben is anders dan je verwacht.

Experts hebben uitgevogeld dat je op een hogere leeftijd op je fashionable hoogtepunt zit dan je zou verwachten. Denk jij namelijk ook als je door de stad loopt 'die pubers zien er hipper uit dan ik'? Dan hebben heerlijk nieuws voor je: dat is namelijk niet zo. In de puberteit zit je helemaal niet op je modieuze piek. Jij zit er waarschijnlijk veel dichter in de buurt. Op je 30e heb je namelijk pas die piek gehaald.

 
Dat is zo gek nog niet

Huh? Zitten vrouwen op hun 30e op hun fashionabele piek? Yeah baby, en dat heeft alles met je portemonnee te maken. Ja, dan vallen de puzzelstukjes op hun plek en wordt het verhaal weer ineens heel logisch, toch? De gemiddelde garderobe van een vrouw die de dertig is gepasseerd is goed voor zo'n €10.000. Tel maar na.

En mannen dan?

Voor mannen zit het helemaal anders. Mannen pieken een paar jaartjes later. Maar dat is niet erg, want mannen lopen altijd wat achter op vrouwen. Zo heeft de natuur het nou eenmaal gewild. Die gegevens kwamen naar voren toen verzekeringsmaatschappij More Than een enquête afnam.

Ons geheimpje

Zeg trouwens maar niet tegen je man dat jij een klein imperium ter waarde van een krap appartementje in the middle of nowhere hebt opgebouwd. Want dan zou de kans best weleens kunnen bestaan dat je het óf allemaal mag inruilen voor een dikke auto, óf jouw creditcard in mootjes in de vuilnisbak wordt gegooid.

Had je dit verwacht?