Chocolade of zoenen: waar ga jij voor?

Lifestyle door Elsemieke
Chocolade, wij kunnen er niet genoeg van krijgen. Dat je er een euforisch gevoel van krijgt wisten we ook allang. Maar wist je ook dat een stukje chocola beter voor je hersenen is dan een lekkere zoen van je boyfriend? Shocking!
 
Volgens een studie van Mind Lab stimuleert het eten van chocola je brein. Dat doet het zelfs veel meer dan een flink potje zoenen met mister loverlover. De onderzochte koppels van in de 20 kregen een hart- en hersenmonitor op. Ze kregen een stukje pure chocola op hun tong en lieten deze langzaam smelten. Het water loopt ons nu al in de mond!


Bron
 
Dikke pakkerd
Op een ander moment in het onderzoek kusten de koppeltjes elkaar zoals ze dat altijd doen. Het onderzoek liet zien dat de gesmolten chocolade op de tong van de proefpersonen de hersenen in hun hoofd stimuleerden. De harten van de stelletjes sloeg ook veel sneller op hol nadat ze gesnoept hadden van de chocolade dan bij het zoenen met hun partner.   
 
Love drug
Ons favoriete donkerbruine wondergoedje wordt ook wel gezien als een echte love drug. Als je chocola eet krijg je namelijk een een euforisch gevoel. Deze rush in je mood kan zelfs de kans op depressie verminderen. Knabbelen op een flinke reep chocolade geeft volgens Mind Lab zelfs hetzelfde gevoel als een orgasme. Hoeveel redenen heb je nog meer nodig om nú naar die winkel te rennen?!

Wat heb je liever: een stukje chocola of een lekkere pakkerd van je lover?!