Van chocolade eten word je slimmer

Lifestyle door Elsemieke
Nu al het leukste nieuws van de week: van chocolade eten word je slimmer! Heerlijk, hoeven we ons de volgende keer niet meer schuldig te voelen als we onszelf volproppen met dat goddelijke bruine goedje. Kom maar door met die repen!
 
Fantastisch nieuws dus als je net zoals wij een echte chocoholic bent. Volgens een recent Amerikaans onderzoek gaan je denkprestaties omhoog wanneer je regelmatig chocolade eet. We like!

 
Diary 
De onderzoekers lieten de deelnemers een dagboek bijhouden waar ze precies moesten noteren wat ze elke dag aten. Vervolgens deden ze een aantal testjes waarmee de cognitieve functies werden gemeten. Het bleek dat deze functies flink stegen bij de deelnemers die regelmatig een stukje chocola aten. 

Denkprestaties 
Zo horen we het graag, van chocolade eten word je dus slimmer! De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat je dan beter beschermd bent tegen de afname van je denk- en kennisprestaties. Je vermogen om dingen te onthouden zal dus minder snel afnemen, wat normaal is naarmate je ouder wordt. 

Cholesterol  
Het goede nieuws blijft zich opstapelen, want het blijkt dat het eten van chocolade kan helpen tegen beroertes. Af en toe genieten van dat bruine goedje doet ook wonderen voor de doorbloeding van je hart en het verlaagt je cholesterol. Lekker doorgaan met snoepen dus!

Hoe vaak geniet jij van een lekker stukje chocolade?