Dingen waar we echt mee moeten stoppen

Vrije tijd door Kim
Wij hebben er best wel een handje van om complimentjes meteen weg te wuiven en om drie dagen over iets totaal nutteloos te klagen. Gezellig zijn we toch. Laten we daar eens verandering in brengen en acuut stoppen met deze dingen.  

Over het algemeen zijn we gewoon enorm gezellig en vriendelijk. Maar heel af en toe ook eventjes niet. We weten alles over de laatste gossips, de nieuwste trends en we zijn ook gewoon stuk voor stuk aantrekkelijk op onze eigen unieke manier. Maar naast al deze flatterende eigenschappen hebben we ook een paar mindere. Dus laten we van onszelf de meest verfijnde wezens maken en stoppen met deze dingen: 


Zeuren
We mogen best eens zeuren. Een beetje klagen over de dagelijkse sleur is geen probleem. Maar soms slaan we er een beetje in door, dan gaan we uren door over die vervelende buurvrouw of die nieuwe vriend van je zus.
 
Vissen om complimenten
Een dagje extra aandacht besteden aan je make-up, om vervolgens tegen iedereen te zuchten hoe slecht je er wel niet uitziet vandaag. Of je haar ’s ochtend krullen en dan claimen dat je zo wakker werd. Herkenbaar? Gewoon mee kappen. 
 
Afvallen
‘Nee, dank je, ik hoef geen koekje. Ik ben aan het afvallen’. Maar zodra iemand een chocoladetaart op tafel zet zijn we het alweer vergeten. Om vervolgens gewoon weer te zeggen dat we afvallen… 
 
Sporten
Nog zoiets. De hele dag roepen dat je gaat sporten, om vervolgens ’s avonds met een zak chips op de bank te ploffen. Geef toe, we hebben er ons allemaal al weleens schuldig aan gemaakt...


 
Zelfvertrouwen
Wij zijn heel goed in onszelf onderuit halen. Op slechte dagen vergelijken we ons met Victoria Secret-modellen en vinden we het hele leven oneerlijk. Je kunt overal veel meer van genieten als je tevreden met jezelf bent, dus laat die negatieve gedachtes wat het is en geniet van het leven! 

Sorry zeggen
‘Hou nou eens op met dat sorry zeggen!’ ’Sorry!’. Een slechte gewoonte waar we maar niet vanaf komen. Het schiet er gewoon uit voordat je het doorhebt. Begrijpelijk dat mensen daar vaak een beetje gek van worden.

Roddelen
Het is een guilty pleasure, niemand zal het snel toegeven. Maar roddelen is gewoon lekker. Even iemand afkraken, heerlijk! Ja, dat vinden wij dus ook. Maar of het nou zo goed is voor je karma… Dus misschien iets om wat te minderen!
 
Wat is jouw slechte gewoonte?