100 jaar en nog steeds flexibeler dan jij

Vrije tijd door Sascha
Velen zijn na hun twintigste de lenigheid al gepasseerd. Maar deze schattige granny van 100 jaar nog lang niet! Het geheim: ze is een mega grote yogafan! Ze gooit haar benen in de lucht alsof het niks is. Yoga it is!

De Britse Jean Dawson is superlenig. Twee keer per week wringt ze zich in allerlei bochten en guess what… Ze is met haar 100 jaar nog steeds supergezond! Hier kan iedereen nog een puntje aan zuigen, dus allemaal als de wiedeweerga naar de yogaschool en jullie yogamat uitrollen!


Oma

Op 100-jarige leeftijd zou je denken dat je het misschien maar eens rustig aan wilt gaan doen. Maar voor Jean Dawson? Ho maar. Naast haar vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen is ze absoluut niet van plan het rustiger aan te doen.
 
Lekker fit!
Jean Dawson vertelt over haar fitheid en zegt dat het hoe dan ook aan haar genen moet liggen. Ze vertelt ook dat ze ontzettend veel van yoga houdt, dat het haar leven heeft veranderd en het een oplossing is voor heel wat kwaaltjes. Vroeger had ze last van een verschoven wervel in haar rug en yoga heeft haar hier ontzettend bij geholpen. Daarnaast heeft ze er veel vrienden leren kennen.
 
Alleen maar voordelen
Door de liefde voor yoga heeft ze nu een goede houding, een goed evenwicht, is ze flexibel en heeft ze een groot uithoudingsvermogen. “Ik ben verslaafd!”, roept ze blij. Een leven zonder yoga kan ze zich in ieder geval niet meer voorstellen!
 
Docent
De yogadocent van Jean Dawson, Christine Tyson, is zeer onder de indruk van haar oudste leerling. Ze vertelt dat er heel wat wilskracht nodig is om op maandagmorgen uit je bed te kunnen komen voor een zware yogales. Al helemaal als je 100 bent. Ook vertelt Christine Tyson dat Jean Dawson een rolmodel is voor de rest, want als Jean Dawson het kan, dan kan de rest het ook! Respect!
 
Heb jij ook de neiging om meteen naar de yogaschool te rennen?