Twijfels over je relatie? Dit kun je doen!

Relaties door Sabine
Zeker wanneer je al een tijdje met je vriend samen bent, kan het dat je gaat twijfelen over jullie samenzijn. Maar twijfels kunnen ook toeslaan als jullie nog niet zo heel lang een stel zijn. Maar ja, wat kun je dan doen?
 
Het liefst hoop je dat je de ware aan de haak hebt geslagen wanneer je een leuke vent tegenkomt en jullie en setje vormen. Twijfels zijn in ieder geval heel erg vervelend. Je weet vaak niet zo goed wat je eraan kunt doen en hoe je van die twijfels afkomt. Aarzel je heel erg over jullie relatie? Probeer deze dingen dan eens om erachter te komen of jullie bij elkaar moeten blijven of niet:
 
Maak een lijstje met de voor- en nadelen
Het klinkt een beetje simpel, maar het kan heel verhelderend zijn om een lijstje te maken. Hierdoor krijg je meer overzicht over de situatie. Schrijf op wat je leuk aan hem vindt en wat je verschrikkelijk of minder leuk aan hem vindt. Wanneer het nadelenlijstje langer is dan het voordelenlijstje, is een gesprek met je vriend wel aan te raden. 

 
Praat er met hem over
Hoe eng het ook is om je lover over je twijfels in te lichten, het is wel het beste om te doen. Zo weet hij er vanaf en kan hij er wellicht iets aan veranderen. Ook komt het voor hem dan niet als donderslag bij heldere hemel mocht je er wel een einde aan maken. Ook kan een goed gesprek heel erg helpen. Misschien had hij helemaal niet door wat er aan de hand was en zijn er dingetjes die hij kan veranderen.
 
Bedenk je wat je belangrijk vindt in een relatie
Ga na of hij je dat kan geven of dat hij je dat überhaupt ooit kan geven. Zo zou het misschien kunnen dat jij heel graag carrière wilt maken, maar hij vindt dat je het maar rustig aan moet doen voor het geval er snel kinderen komen.  
 
Vraag jezelf af of je hem in je toekomst ziet
Word je blij als je denkt aan een toekomst met hem? Zie je hem als de vader van je kinderen? Zou je het aandurven om samen met hem een huis te kopen? Het is belangrijk dat je een toekomst met hem ziet zitten.
 
Vraag jezelf af op wat voor manier je van hem houdt
Hou je van hem zoals je alleen maar van je geliefde houdt? Of is het meer de liefde die je ook voor je vriendinnen voelt? Een relatie kan best veranderen in een broerzusrelatie. Ga na of jullie dit hebben en of je hier wel blij mee bent. En hoe pijnlijk het ook is: vraag jezelf ook af of je überhaupt nog van hem houdt.
 
Vraag jezelf af of jullie vaak ruzie hebben  
En zijn het steeds dezelfde ruzies waar jullie maar niet uit kunnen komen? Maar ook wanneer jullie steeds vechten om elk kleine wissewasje kan het zijn dat jullie misschien toch niet voor elkaar bestemd zijn.

 
Praat er met vriendinnen over
Hoewel je niet al te snel met de gevoelens voor je vriend te koop wilt lopen, is het soms best goed om je vriendinnen in te lichten. Zij kijken anders tegen jullie relatie aan. Hoewel zij je niet kunnen vertellen wat je het beste kunt doen, kunnen ze je wel advies geven. Ze kennen je immers. Soms zelfs beter dan jij jezelf kent.
 
Naar je instinct luisteren
Uiteindelijk ben jij toch degene die de knoop moet doorhakken. Het is daarom heel belangrijk dat je goed naar jezelf luistert. Je moet niet bij iemand blijven omdat je iemands hart niet wilt breken, je moet zelf immers ook gelukkig zijn.
 
Heb jij weleens twijfels gehad over je relatie?