Wat je kunt verwachten als je gaat samenwonen

Relaties door Sabine
Het is natuurlijk een hartstikke romantisch idee wanneer je gaat samenwonen, maar het lachen vergaat je wanneer je daadwerkelijk met meneer sloddervos samenwoont. Deze dingen kun je dan namelijk van hem verwachten!
 
We kunnen kort zijn en je meteen in het diepe gooien door te zeggen dat je helemaal niets van hem kunt verwachten. He-le-maal niets. Oké. Dat is misschien een tikkeltje overdreven, maar als je uitgaat van helemaal niets, kan het natuurlijk alleen maar meevallen. Want deze dingen moet je wel in je achterhoofd houden als je gaat hokken, dit kun je dan namelijk van hem verwachten.
 
Je moet harder werken voor jullie romantische relatie
Het is heerlijk om elke avond naast de liefde van je leven te kunnen slapen, maar samenwonen vraagt wel veel werk. Jullie relatie onderhouden kan namelijk lastig zijn. Ja, het kan nog steeds goed zijn, maar jouw relatie met je moeder was ook goed toen je nog thuis woonde. Je romantische relatie onderhouden kan wat lastiger zijn omdat je gemakzuchtig kunt worden wanneer je in hetzelfde huis woont. Waarschijnlijk is hij er nog makkelijker in dan jij. Dus je zult er hard aan moeten trekken om met hem romantische uitstapjes te plannen.

 
Dé slaapbank
Zorg voor een comfortabele bank. Om te bankhangen uiteraard, maar ook voor noodgevallen (lees: ruzies). Als je in een huis woont, kan het dat je je een keer gaat ergeren. Maar soms loopt die irritatie een beetje uit de klauwen en kan het dat jullie geen zin hebben om kontje kontje in bed te liggen. Dus dan zal een van jullie een dekbed mee moeten nemen naar de bank. We vermoeden bijna dat de slaapbank voor dit soort escapades is uitgevonden en niet zo nodig voor gasten die gebruik willen maken van een slaapplekje. 
 
Zijn troep opruimen
Mannen zijn best wel gemakzuchtig. Ze ruimen bijvoorbeeld troep pas op wanneer ze er echt niet mee omheen kunnen. Vieze borden worden pas gewassen zodra hij een keer schone nodig heeft en niet omdat het gewoon vies is om je vaat te laten staan. Soms hoopt hij gewoon dat jij het doet. Hotel mama 2.0? Nee, vriend. Hij zal toch echt meer moeten doen dan het vuil buitenzetten.   

 
Een test
Zijn slingerende stinksokken, zijn moeder die twee keer in de week langskomt en zijn kookkunsten die hij nooit laat zien, maar wel altijd over opschept. Hij doet vaak waar hij zin in heeft en jij hebt vast ook een aantal dingetjes waar hij zich aan stoort. Zeker wanneer jullie samenwonen is dat duidelijk merkbaar. Samenwonen is daarom best wel een test. We kunnen alleen maar hopen dat de uitkomst goed zal zijn!
 
Zijn moeder
Hoewel je het eerst misschien niet doorhad omdat jullie niet 24/7 op elkaars lip zaten, zijn veel mannen toch wel mama’s kindjes. Zo kan het goed dat hij commentaar levert op de manier waarop jij bijvoorbeeld de was doet of het eten kookt. Hij zal in ieder geval veel van zijn zinnen beginnen met “maar mijn moeder”.  
 
Hoe ging het toen jij ging samenwonen met je lover?