Seks & relaties / Relaties
Relaties

Over deze dingen moet je nooit liegen tegen je vriend


We hebben allemaal weleens een leugentje om bestwil verteld aan onze vriend. Maar in sommige gevallen is het beter om niet de lippen stijf op elkaar te houden. Hoe eng het soms is, in deze gevallen kun je beter niet liegen tegen je vriend. 
 
Het is helemaal niet zo erg dat jij je van de domme houdt wanneer je vriend vraagt waar die zak chips is gebleven die hij gisteren had gekocht. Iedereen liegt over zijn chipsgebruik, dus jij ook. Ook kan het makkelijk door de vingers gezien worden wanneer jij beweert naar de sportschool te zijn geweest, maar eigenlijk zat te Netflixen. Die leugentjes zijn allemaal niet zo erg, maar lieg nooit over deze dingen tegen je vriend: 


Dat alles ‘goed’ gaat
Soms zit je met een gezicht op onweer op de bank voor je uit te staren. Gek genoeg zijn wij vrouwen van die wezens die verwachten dat vriendlief wel weet wat wij denken. Wanneer hij daarom onbenullig moet vragen of het goed gaat en jij snauwt ‘ja’, kan hij niet ruiken wat er aan de hand is. Lieg daarom niet als er iets aan de hand is, maar wees er eerlijk over.  

Houden van 
‘Ik hou van je zeggen’ is een van de liefste dingen om te zeggen binnen je relatie. En hoewel het best sneu is wanneer je het niet terugzegt wanneer je vriend je de liefde verklaart, moet je het niet zeggen om hem een pleziertje te doen. Als je niet meer van hem houdt, is dat helaas zo en kun je het hem het beste vertellen.

Ex talk
We weten allemaal dat het onderwerp ‘ex’ gevoelig kan liggen. Maar het is niet iets waar je over moet liegen. Zo is het verstandig om hem eerlijk te vertellen over je exvriendjes wanneer hij erna vraagt en bepaalde dingen moet je ook niet voor hem verzwijgen. Bijvoorbeeld wanneer je een van je exen nog regelmatig spreekt. Openheid is heel erg belangrijk! Orgasmes 
Als hij je vraagt of je een hoogtepunt hebt beleefd, maar die helaas uitbleef, moet je nooit zomaar jaknikken. Mannen vinden het heel kwetsend om erachter te komen dat je erover loog. Ze willen graag dat jij het ook naar je zin hebt. Daarom is het voor hem én voor jou belangrijk om er eerlijk over te zijn.  

Soa’s 
Het is niet bepaald een onderwerp dat je ter sprake brengt tijdens het avondeten tussen neus en lippen door, maar wanneer je een soa hebt, is het wel slim om je lover daarover in te lichten. Hij kan het immers ook krijgen. Hoe lastig het ook is, wees er eerlijk over! 

Je financiën 
Nee, het gaat er niet om dat je met hem moet delen hoeveel nullen er op je bankrekening staat, maar het gaat erom dat je er niet over liegt. Wanneer je bijvoorbeeld schulden hebt, moet je dit niet verzwijgen. 

Dat je zijn moeder/vader/vrienden niet mag 
Je hoeft hem ook niet zomaar uit het niets te vertellen dat je zijn moeder een heks van de bovenste plank vindt, maar wanneer hij vraagt wat je van zijn moeder vindt, mag je best eerlijk zijn. Je moet het natuurlijk wel een beetje zorgvuldig verwoorden, maar als je haar niet zo mag, kun je dat best aangeven. 

 
 
Relatietwijfels 
Als je twijfelt over je relatie is het verstandig om je vriend daar wel over in te lichten. Zeg niet dat er niets aan de hand is wanneer hij vraagt of er wat is. Vertel hem eerlijk over je twijfels. Misschien kan hij er dan wat aan doen of kunnen jullie er in ieder geval over praten. 

Waar zou jij nooit over liegen tegen je vriend?