Kan een penis te groot zijn voor een vagina?

Intiem door Mariëlle
Op ieder potje past een dekseltje. Maar past in elke vagina een penis en past elke penis in elke vagina? That's the question. Womenshealtmag zocht uit of een penis te groot kan zijn voor een vagina en trok verrassende conclusies.

Als je je bedenkt dat er ook een kind doorheen moet kunnen passen, zou je toch denken dat een penis van formaat ook prima door jouw gaatje kan. Toch werkt die redenatie niet helemaal op die manier. Wanneer je een kind werpt bereidt je lichaam zich hierop voor. Je heupen worden breder en dat soort ongein. Aan de andere kant: als je seks hebt stelt je lijf zich daar ook op in. Van de opwinding wordt je vagina vochtig, waardoor er ook gemakkelijker van alles in past.


Match made in heaven

Penissen en vagina's zijn voor elkaar gemaakt. Die twee gaan hand in hand en passen als een match made in heaven. Meestal. Als je ouder wordt kan dit moeizamer worden. Door hormonale toestanden kan de bevochtiging down there verminderen. Maar daar zijn al lang oplossingen voor gevonden. Denk: glijmiddel.

Toch zijn er uitzonderingen op de regel. Soms lijkt het écht alsof de penis te groot is voor de vagina. Dat zal voor de man in kwestie ongetwijfeld een egostrelende gedachte zijn. Maar ja, dan heb je een enorme penis en dan kun je geen seks hebben. Daar heb je ook niks aan. In zo'n geval moet je erachter proberen te komen waar het aan ligt. Waarschijnlijk is er gewoon een oplossing voor. Misschien ben jij als vrouw wel niet opgewonden genoeg. In dat geval moet de man wat beter zijn best doen. Daar gáát zijn ego. Of je kunt gewoon een potje glijmiddel in de aanslag houden.

Het kan ook anders

Een vagina kan ook uitdrogen door het gebruik van bepaalde medicijnen. Zelfs de pil kan de kans op uitdrogingsverschijnselen daar beneden al vergroten. Heel veel medicijnen hebben invloed op je hormoonhuishouding waardoor er van alles kan gebeuren daar tussen je benen. Ook uitdroging. Maar tegen uitdroging heb je dus prima hulpmiddelen.

Conclusie van dit hele verhaal: een penis kan niet te groot zijn voor een vagina, maar zorg wel dat je altijd glijmiddel bij de hand hebt. En moedig voorspel aan. Ja, moedig voorspel aan!

Heb jij weleens gedacht dat een penis te groot was?