Dit is waarom je stiekem nog steeds aan je ex denkt

Relaties door Elsemieke

Een hele poos waren jullie non-stop samen. De liefde bleek toch niet zo diep te zitten en dus besloot je er een punt achter te zetten. Maar waarom blijft hij dan toch in je hoofd rondspoken, zelfs nu je stapelgek bent op je nieuwe vent?

Voor jouw gevoel wel eeuwenlang was hij álles voor je en bouwden jullie samen aan een mooie toekomst. Na een heleboel frustraties en emoties is daar toch echt een einde aangekomen en moet je hem je ex noemen. Maar waarom krijg je hem dan toch niet uit je hoofd?
 

Een gezamenlijk verleden
Jij en je ex zijn een hele poos samen geweest, dus het is zeker niet gek dat hij nog steeds in je hoofd rondspookt. Yep, óók wanneer je gelukkig bent met je nieuwe vent. In je jonge leven hebben jij en je ex-lover de leuke en mindere momenten die op jullie pad kwamen gedeeld en dat wis je niet zomaar uit.

Vergelijkbare situaties

Na een periode van dagelijkse huilbuien, spontane vreetbuien en wekelijkse stapsessies met je vriendinnen is hét moment daar: je hebt een leuke nieuwe guy aan de haak geslagen. Good for you! Als je een nieuwe liefde hebt dan kom je bepaalde situaties tegen die je ook met je ex hebt gedaan. Van fijne vakanties naar de zon tot de verjaardag van je moeder, been there, done that.


Tussen de lakens
Over vergelijkbare situaties gesproken: wat dacht je van het uitproberen van nieuwe standjes in de slaapkamer? Met je vorige vent ben je ook regelmatig op een punt gekomen waarop de sleur erin sloop en het tijd was voor wat spannende posities. Nogal logisch dus dat het gezicht van je ex door je hoofd kan schieten als je met mister loverlover aan het experimenteren bent. 
 
Herinneringen
Als je vorige verovering nog regelmatig op je netvlies verschijnt is dat waarschijnlijk omdat jullie ook fijne momenten samen hebben doorgemaakt waar je een fijn gevoel aan hebt overgehouden. Dat is lastig om in te denken, zeker als je niet fijn uit elkaar bent gegaan. 


 
Niet dezelfde fouten
Wanneer jullie inderdaad niet fijn uit elkaar zijn gegaan is het logisch dat je nog steeds aan hem denkt omdat hij je herinnert aan de fouten die je in ieder geval niet wil maken. Hij is alles wat je in de relatie met je nieuwe lover níet hetzelfde wil gaan doen. Tenzij je nog daadwerkelijk gevoelens hebt voor je ex-vriendje...

Denk jij nog vaak aan je ex-lover?