Dit is waarom je je nagellak er niet vanaf mag pulken

Lichaam door Sascha

 
Net je nagels gedaan, nog nooit zo perfect gelukt maar toch net iets te vroeg met je pink tegen de kast aanstoten. Nooooo! Het liefst pulk je dan de rest er ook maar vanaf. Om de volgende reden kun je dit toch beter niet doen...
 
Maar niet alleen uit nood pulk jij de rest er ook af. Wanneer jij in de wachtkamer van de tandarts zit en je je verveelt, is dat mooie lakje voor je het weet als sneeuw voor de zon verdwenen. Er is nu een nieuwe oorzaak gevonden waarom dit slecht is voor je mooie nageltjes.


Gevaar voor je eigen nagels

De drang om je nagellak er vanaf te pulken, is heel erg groot. Toch is het echt beter om dat afpellen van je nagellak even in de wacht te zetten. Want guess what… Wanneer jij jouw lakje van je nagels afhaalt, neem je ook een deel van je eigen nagel mee. Zo blijven er uiteindelijk extreem zwakke en brozen nagels over. We don't want that!
 
Zonde
In feite verpest je dus die mooie nagels van je, en dat is enorm zonde! En niet alleen zonde van je mooie nagels die steeds zwakker worden, maar het is ook zonde van al het werk dat je erin stopt en alle moneys die je spendeert aan mooie en dure nagellakjes. Velen denken dat hun nagels veilig zijn, gezien het feit dat ze zo snel groeien. Maar schijn bedriegt. Want hoe meer nagellak je van je nagels afpulkt, des te langzamer zal de nagelgroei gaan.
 
Tips & trics
Er zijn natuurlijk wel een aantal maniertjes om die afgebladderde nagellak en dat gepulk tegen te gaan. Houd je nageltjes relatief kort en begin met een base coat die vitamine-biotine en vitamine B7 bevat. Aan deze heb je een goede. Je kunt dit by the way ook slikken in de vorm van supplementen. Zeer goed voor je nageltjes! Tot slot is de gouden tip: blijf gehydrateerd en drink veel water, want water is het geheim tot echte schoonheid.
 
Ben jij ook zo verslaafd van het afpulken van je nagellak?