Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom pindakaas het beste is wat er bestaat

Hij is er altijd voor je, hij zal nooit over je oordelen en hij geeft je net dat extra beetje licht in de duisternis. Inderdaad, we hebben het over pindakaas. Want laten we realistisch zijn, er is niets beter dan pindakaas.

Vooral ’s ochtend lijkt de wereld nog weleens een zwart gat, maar daar staat hij dan, klaar om in een sierlijke beweging over je brood te gaan. Er is niets beter dan je zware ochtend beginnen met een dikke laag van het beste pindamengsel ooit gemaakt op je brood. Niet alleen ’s ochtend is het een verlosser,  nee, pindakaas wordt de hele dag door de hemel in geprezen, en wel hierom!
 

1. Je kunt heerlijk de pot leeglepelen, geen moeilijke capriolen. Gewoon lepel erin en in je mond stoppen.

2. Je kunt het combineren met andere heerlijkheden zoals hagelslag of banaan. Gooi er wat sambal over of een beetje honing. Het liefst gooien we het door de macaroni, maar dat gaat misschien net wat te ver. 

3. Ook kun je er een heerlijk baksel van maken. Wat dacht je van pindakaaskoekjes of een pindacake? Dit pindasmeersel opent een wereld van mogelijkheden voor je.

4. Je loopt naar de dichtstbijzijnde supermarkt en je hebt het goddelijke goedje in handen. Geen uren van voorbereiding, gewoon dop los en klaar. Het is heerlijk simpel!

5. We krijgen instant happiness wanneer we de dop losdraaien. Een volle hap pindakaas staat ongeveer gelijk aan het winnen van een miljoen.

6. Je maakt een ton aan nieuwe vrienden met je kilo pot Calvé, gewoon meenemen naar je werk en je bent gelijk werknemer van de maand.

7. Het is een ultiem bondingsmiddel, je staat niet alleen in je onvoorwaardelijke liefde voor pindakaas. Dus gebruik het gewoon lekker als gespreksonderwerp.

8. Dat gevoel van overwinning wanneer je na een dag van broodjes vlees en salades eindelijk weer thuis pindakaas kunt eten. Onbeschrijfbaar!

9. Je haalt altijd gelijk maar 4 potten in huis, anders kun je de volgende dag al weer naar de winkel toe. 

10. Iedereen kan zich aan dit heerlijke pindamengsel wagen. Het is geschikt voor vegetariërs, vegans, alleen de mensen met een pinda-allergie kunnen het helaas niet eten. Arme zielen. 
 

11. Pindakaas heeft je het verschil geleerd tussen A- en B-merken. Ga je voor de holy grail Calvé of voor het goedkopere, minder speciale, huismerk? 

12. Dat mooie vlakke oranje smeersel wat glanst zodra je het folie eraf hebt getrokken, is prachtiger dan de mooiste zonsondergang.

13. De laatste laag pindakaas uit de pot halen, doet altijd pijn. Maar jij, als geboren pindakaasliefhebber, hebt al een nieuwe pot gereed staan!

14. Je bent inmiddels pro in het uitlepelen van de laatste restjes zonder je gehele hand onder de smurrie te krijgen. 

15.Je gehele humeur is verpest wanneer je een pot pindakaas uit de kast pakt en er vervolgens alleen nog een paar kleine restjes in de pot blijken te zitten.

16. Je broodje pindakaas is altijd een beetje te enthousiast volgesmeerd, waardoor je eindigt met een pindakaasravage rond je mond. Maar het is het helemaal waard.

17. Pindakaas in de aanbieding? Maakt niet uit dat je nog 3 reservepotten hebt staan, kansen moet je grijpen!

18. Ben je per ongelijk de pindakaas vergeten? Terug naar de winkel!

19. In je vrije tijd probeer je nieuwe pindakaascombinaties uit. Wist je dat het heel lekker is op een mariakoekje?

20. Iedereen die ook maar één slecht woord over pindakaas rept, draai jij gelijk de rug toe. Pindakaas haters hoeven niet binnen jouw sociale kringen te zitten!
 
Waarmee eet jij het liefst pindakaas?