Lifestyle
Lifestyle

10 tips om meer water te drinken


Het is zo makkelijk om drinken erbij in te laten schieten. Moet je daar nou je wekker voor zetten? Is dat niet wat overdreven? Misschien moet je er maar aan toegeven dat jij vreselijk bent in het onderhouden van je hydratatie.

Twee liter water per dag? Really? Bestaan er mensen die dat halen? Mensen die er bij thuiskomst er niet achter komen dat ze eigenlijk de hele dag nog niet gedronken hebben? Ben jij er al trots op als je bij de lunch een glas water wegtikt? Dan heb je de onderstaande tips nodig in je leven. Bedenk je wel dat het drinken van genoeg water een hoop pijntjes (denk hoofdpijn en buikpijn) voorkomt en een topconditie levert aan je huid.


1. Neem een literfles water
Het ergste aan water drinken? Dat je de hele dag aan de wandel bent op zoek naar meer, meer en nog meer water. Zorg daarom dat je waterfles zo groot is, dat je aan één wandeling per dag al genoeg hebt: een literfles. En hé, je moet sowieso een keer lopen. Laat zo'n gevulde blaas dan het enige nadeel zijn van genoeg drinken. En als je dan uit een literfles drinkt, kun je meteen goed bijhouden of je al aan je taks zit.

2. Zet het in het zicht
Verstop je water niet achter je beeldscherm. Verstop je waterfles niet in je tas, zet hem in het zicht zodat het onmogelijk is om het water over het hoofd te zien. Hierdoor denk je er vaker aan om de dop eraf te draaien en het water in je mond te schenken.

3. Maak het aantrekkelijker
Heeft water maar weinig aantrekkingskracht op je? Zorg dan dat het water aantrekkelijker wordt. Maak er bijvoorbeeld thee van. Fleur het op met fruit. Dat ziet er meteen leuker uit. Komkommer, munt en citroen is een favoriet. De oplossing is so close.

4. Zet een wekker
Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar als het je echt niet lukt om genoeg water in je lichaam te pompen, dan moet je strengere maatregelen nemen voor jezelf. Laat je wekker op gezette tijden afgaan, zodat je op die tijden gaat drinken en daardoor aan de twee liter komt.

5. Neem altijd water mee
Zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt. Als je het onderweg ergens moet kopen is het heel verleidelijk om toch voor een frisje te gaan. Om nou hetzelfde bedrag te betalen voor iets dat thuis zowat gratis uit de muur komt voelt natuurlijk enorm tegenstrijdig.


6. Begin de dag met water
Met 'begin de dag met water' bedoelen we niet het water dat uit de douche sputtert. Drink, nog voordat je een hap door je keel duwt of druppels water op je naakte huid laat lanceren, eerst een groot glas water. Dan heb je je eerste lading al binnen nog voordat je goed en wel in de gaten hebt dat je wakker bent. Je spoelt dan meteen de binnenkant van je lijf.

7. Neem nooit maar één slok
Wanneer dan eindelijk de knop om is om de waterfles aan je getuite lippen te zetten, klok dan meteen even door. Neem altijd meerdere slokken tegelijk. Neem bijvoorbeeld nog drie slokken als je eigenlijk je dorst al hebt gelest.

8. Pak meteen nieuw water
Zorg dat je fles nooit leeg is en stel een refill nooit uit. Zoals we allemaal weten komt er van uitstel afstel. Kom in de benen nog voordat je de laatste slok naar binnen gooit.

9. Combineer het met eten
Drink zowel voor als tijdens je maaltijd. Je hydrateert jezelf niet alleen beter, maar je zit ook nog eens eerder vol.

10. Honger kan weleens dorst zijn
Bedenk je dat het gevoel van honger zomaar dorst kan betekenen. Denk je dat je honger hebt? Neem een goed glas water en kijk of je nog steeds trek hebt in eten.

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg water binnen kijgt?