Lifestyle
Lifestyle

Dingen die iedere student heeft meegemaakt

De oudere generaties laten vaak vallen hoe geweldig die studententijd wel niet was. Iedere student of student-af zal dit waarschijnlijk wel kunnen beamen. Een heerlijk zorgeloos bestaan met veel vrienden en typische studentendingen.
 
Een walk of shame nadat je bij iemand bent blijven slapen waar je je niks meer van kunt herinneren, de weekenden lekker bij je ouders spenderen of lekker ongemakkelijk de soa kliniek binnenlopen. Allemaal dingen die iedere student weleens heeft meegemaakt.


Totally broke
Iedere student is weleens zo broke dat er op de eerste dag van de maand nog maar één euro op haar bankrekening staat, om vervolgens op de 24e van de maand een gat in de lucht te springen wanneer de studiefinanciering is gestort.
 
Naar je ouders toegaan
In de weekenden ruil jij de stapavondjes weleens in voor een weekendje vertoeven bij je ouders. Heerlijk! Lekker genieten van mama’s kookkunsten en neerploffen op de bank die jij niet hebt in jouw studentenkamer van een meter bij een meter.

Gestolen fiets
Er na een avondje flink stappen achterkomen dat jouw fiets gejat is en in blinde paniek een fiets overkopen van een junk in de stad voor maar liefst vijf hele euro’s. Jammer is wel dat jij indirect een fiets gejat hebt, want denk maar niet dat die junk daar legaal aan gekomen is.

Wake up
Ook dit heeft iedere student weleens een keer meegemaakt: wakker worden naast een wildvreemde vent en niet meer weten wat er vannacht is gebeurd. Je weet zelfs niet eens meer waar je hem hebt ontmoet. Oeeeeps!


Walk of shame
En om nog eventjes door te gaan op het feit dat jij niet meer weet naast wie je bent belandt, heeft ook iedere student weleens haar eigen walk of shame gelopen na een wild nachtje waar je je niks meer van kunt herinneren. Van de walk of shame herinner jij je helaas nog alles…
 
Soa test
Tja, aan de ene kant is het misschien wat gênant, maar aan de andere kant is er niks vreemds aan. Iedereen doet het, en degene die het niet doen, lopen waarschijnlijk met een vieze ziekte rond. Eigen schuld, dikke bult! Iedere student doet weleens een soa test.
 
Wasjes draaien
Vol goede moed ging iedere student in het eerste studiejaar nog braafjes met een koffer vol met was langs haar ouders. Uiteindelijk realiseer je je dat dit niet alles is en begin jij toch maar met het draaien van je eigen wasjes. Eens moet de eerste keer zijn...
 
De collegebanken
’s Avonds zuipen tot je niet meer kan, om vervolgens de volgende ochtend weer netjes in de collegebanken te zitten. De eerste drie dagen van het nieuwe blok gaat dit nog goed, maar jammer genoeg loopt ook dit uiteindelijk volledig in de soep.

Wat vind jij iets dat elke student wel heeft meegemaakt?