Wat?! Van studeren word je dik

Werk & studie door Sabine
Weet je nog dat je in je studententijd van alles naar binnen werkte? Pizzaatje hier, shoarmaatje daar. Uit onderzoek blijkt dat studenten tijdens hun studententijd flink wat kilootjes aankomen. En dik… dat maakt dom. 
 
Voor de een zal het wat langer geleden zijn dan voor de ander, maar in onze studententijd werkten we heel wat saucijzenbroodjes, frikadellen en patatjes speciaal naar binnen. En dan hebben we het nog niet eens over ons alcoholverbruik... Dat teveel aan calorietjes danste je er wel weer af op donderdagavond. Tenminste, dat dacht je. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens hun studententijd heel wat zwaarder worden. En dát heeft weer een negatief effect op de studieresultaten. 
 
 
Dik maakt dom
Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat hoe dikker de student wordt tijdens zijn of haar studententijd, hoe minder punten hij of zij haalt. Het gaat vooral om degenen die het ouderlijk nest verlaten en op kamers gaan, meldt HLN. Zij ruilen de wespentaille in voor alcohol en schrappen groenten en sport uit hun levensstijl. Hierdoor kunnen zij makkelijk 6 kilo per jaar aankomen! Volgens voedingsexpert Paul Mullie zijn het vooral deze studenten die minder punten binnen weten te halen. 
 
De voedingsexpert vertelt dat de studenten gemiddeld de eerste 3 jaar van hun studie 3 à 4 kilo aangekomen. “Sterker nog: alleen in het eerste semester van het academiejaar komen 7 op de 10 studenten al één kilo aan", vertelt Paul. De onderzoekers ontdekten dat dit ook overgewicht met zich meebrengt en dat dit erg snel stijgt. Als in oktober 14% van de studenten met overgewicht kampt, heeft in februari 20% hier last van. 

 
Te weinig fruit, groente en sport 
Uit een ander onderzoek, uitgevoerd door iVox, blijkt dat 67,2% van de studenten te weinig groente eet en dat een nog groter gedeelte, 78,1%, te weinig fruit eet. Daarnaast sport een groot gedeelte van de studenten veels te weinig. Meer dan een derde van de studenten geeft aan dat zij nog geeneens één uur lang per week in de sportschool zwoegen.  
 
Komen deze resultaten voor jou als een verrassing? Hoeveel was/ben jij aangekomen tijdens je studententijd?