Tekenen dat jij later achter de geraniums belandt

Vrije tijd door Sabine

Die geraniums, daar wilde jij later echt niet achter belanden, hoor! Maar je begint nu wat ouder te worden. En wat wijzer. En bovendien word jij steeds beter in zelfreflectie. Zo zie je nu in dat jij later misschien tóch wel achter de geraniums belandt.

Zoveel oude besjes die vroeger ook een wild leven hadden, zitten tegenwoordig op hun balkon achter de geraniums. Inmiddels vermoed jij dat jij ook weleens zo’n toekomst tegemoet zal kunnen gaan. Herken jij de volgende tekenen? Dan zou het best kunnen dat dat onderbuikgevoel van jou helemaal gelijk had.


Je gebruikt uitdrukkingen als ‘waar blijft de tijd?’. Want waar die tijd blijft, dat weet jij echt niet. Poeh.

Minimaal vijf keer per dag begin jij je zin met ‘vroeger...’.
 
‘In die goede ouwe tijd…’ is overigens ook een favoriet van je.

Jij bent helemaal in je nopjes wanneer de winter voorbij is en alles buiten weer begint te bloeien. Mensen die mopperen over hun hooikoorts, kun jij wel een draai om de oren geven. Géniet van het heerlijker weer, mens!

Je vindt het er eigenlijk best schattig uitzien wanneer je zo’n leuk oudje met zoveel liefde voorzichtig de rotte blaadjes uit haar planten ziet halen. Zo mooi dat iemand er zo’n passie voor kan hebben. 

Je hebt nu al geen zin om de deur uit te gaan, laat staan wanneer jij daadwerkelijk een omaatje bent.

Jij gaat geraniums steeds leukere planten vinden.

Je bent al op het punt beland dat jij je jongere neefjes/nichtjes/buurkinderen moet vragen waar die ene functie op je smartphone voor is.

Jij bent een lekkere mopperkont en vindt dat dit de beste manier is om je hart te luchten: mopperen!

Je hebt laatst een boek over tuinieren gekocht omdat het je toch wel trekt.

Je roept vaak spottend naar je vriendinnen toe dat jij later achter de geraniums belandt, maar jij weet zelf ook wel dat er achter die zelfspot een kern van waarheid schuilt.


Je vindt het heerlijk om mensen vanaf een terrasje te bespieden. Wanneer jij ouder bent, gaat dat uiteraard gewoon verder. Achter die bloempjes kun je ook heel mooi voorbijgangers spotten.

Bij de eerste de beste seniorenverjaardag in je familie, schiet je als eerste te binnen dat je wel een leuke geranium kunt geven. Die heb je overigens in allerlei soorten en maten. Keus genoeg!

Jij vindt het heerlijk om de hele buurt in de gaten te houden en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

En, denk jij dat jij later achter de bloempjes belandt?