Waarom naakt slapen het beste ooit is

Lifestyle door Sascha
Wakker worden van je pyjama die óf veel te warm is, óf volledig gedraaid zit waardoor je bijna geen lucht meer krijgt. Wie herkent dit niet? Wij zeggen, gooi die pyjama uit en slaap lekker naakt. Om de volgende redenen is naakt slapen het beste ooit!

 
Niet alleen slaapt het lekkerder, je valt er ook nog eens door af. Huh? Afvallen omdat je naakt slaapt? Ja echt! En zo zijn er nog veel meer redenen om die pyjama heel snel uit te gooien en je schoonheidsslaapjes naakt te doen. 


Slaap(t) lekker

In eerste instantie lijkt het heerlijk om in slaap te vallen in een warme kamer met een lekkere warme pyjama aan, maar uiteindelijk is naakt slapen in een koele kamer veel beter voor je! Je lichaam warmt zichzelf op, dus als je slaapt in een wat koelere kamer, komt de warmte uiteindelijk weer een beetje in balans. Als jouw lichaam het te heet krijgt, word je daar wakker van. Precies wat we niet willen als het gaat om een goede nachtrust!
 
Slapend calorieën verbranden
Calorieën verbranden terwijl je aan het tukken bent? Ja echt! Even een kleine uitleg: een lichaam bestaat uit twee vetweefsels, namelijk wit vet en bruin vet. Het bruine spul regelt de lichaamswarmte door verbranding van vetzuren en glucose. Er is wel wat positiefs aan de bruine variant. Het verbrandt heel wat calorieën doordat dit goedje het lichaam warm moet houden. Denk daar dus maar aan als je het 's nachts in je blote niksie een beetje koud krijgt! 


Boost voor je seksleven

Je hoeft je niet áltijd sexy te kleden speciaal voor iemand anders. Als jij in je eentje in bed ligt met je Hello Kitty pyjama aan, voel jij je waarschijnlijk niet heel erg hot. En sexy mag je ook heus wel zijn voor jezelf. Daar krijg je alleen maar meer zelfvertrouwen van en dat is weer extreem goed voor je seksleven. Twee vliegen in één klap dus!
 
Goed voor je huidje
Als jij het ’s nachts snikheet hebt, verminderd dit de aanmaak van melatonine en groeihormonen. Maar wanneer jij je pyjama uitgooit en je slaapje lekker naakt voortzet, daalt je lichaamstemperatuur en dit zorgt er weer voor dat de hormonen wél vrijkomen. Nu kunnen ze eindelijk hun werk gaan doen, namelijk zorgen voor mooi haar en een shinende huid.
 
Je voelt je gelukkiger
Bloot slapen is niet alleen goed voor je huidje, het maakt je ook nog eens gelukkiger! Van naakt slapen, slaap je beter. En van beter slapen word je weer minder gestrest. Van minder gestrest zijn, word je gelukkiger. Do we need to say more?!
 
Vind jij naakt slapen ook zo heerlijk?