Deze dingen begrijpen alleen echte slaapkoppen

Vrije tijd door Sascha
Slapen is het fijnste dat er is. Al helemaal voor een rasechte slaapkop als jij. Het liefst vertoef jij de hele dag in je bed. De een ziet slaap als een ‘moetje’, maar jij ziet het vooral als iets heel leuks. Serietje aan en langzaam in slaap dommelen.

 
Wanneer jij maar vijf uurtjes slaap hebt gehad, ben jij de dag erna absoluut niet te genieten. Alleen een kop koffie kan jou dan nog de dag door helpen. Ben jij een echte slaapkop? Dan herken jij je zeer waarschijnlijk ook in de volgende dingen. Zzzzzz…


Ochtendmens? Prima

Oh ja hoor, jij bent best een ochtendmens. Tenminste, als de ochtend rond het middaguur begint. Dan kun jij heus wel je bed uitkomen. Daar doe jij absoluut niet moeilijk over! Begint de dag om een uur of negen in de ochtend? Dan wordt het een ander verhaal.
 
Genoeg slaap nodig
Jij kunt gewoon niet begrijpen dat iemand kan leven met vijf of zes uurtjes slaap per dag. Hoe dan?! Jij hebt er minstens acht of negen nodig. En als dit een keertje niet lukt, dan ben jij de volgende dag echt niet te genieten.
 
Winterslaap
Je hebt verschillende soorten varianten van jaloezie. Eén daarvan bezit jij, namelijk de jaloezie naar beren toe. Beren die een winterslaap mogen en kunnen houden. Jij zou dit ook heel erg graag willen.

Geluksmomentjes

Jij als rasechte slaapkop kunt intens genieten van die kleine geluksmomentjes in de ochtend wanneer je wakker wordt en beseft dat je nog uren door kunt slapen. Want ja, doorslapen dat kun jij wel.


Vroege afspraken? Hell no

Met volle moed en een goed voornemen, plan jij iedere keer weer afspraken op de vroege morgen in. Maar als het erop aankomt, verslaap jij je en verzet jij alle afspraken voor de komende week op een later tijdstip. Oeps!
 
Rekenwonder
Jij bent door de jaren heen een rekenwonder geworden. Waarom? Omdat jij iedere avond wanneer jij in bed ligt, nog even snel uitrekent hoeveel uren, minuten en seconden je nog kunt slapen voordat die wekker weer afgaat.
 
Nog een keer rekenwonder
’s Ochtends gaat dat rekenen gewoon lekker door, zélfs wanneer jij nog half slaapdronken bent. Iedere ochtend weer druk jij minstens vijf keer op de snooze-knop. Tussendoor reken jij nog even snel uit hoe lang je nog kunt snoozen.
 
Stappen
Dat stappen tot in de late uurtjes is hartstikke leuk hoor, maar jij hebt er ook absoluut geen problemen mee om lekker je bed in te kruipen, een serie aan te zetten en rustig in slaap te dommelen. Niks mis mee!
 
Hou jou ook zo ontzettend veel van slapen?