WTF journaal van woensdag 23 maart

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Dit zijn onze WTF-momentjes van vandaag: een telefoon vliegt in de brand tijdens een vlucht, een jongen overleeft drie terroristische aanslagen en het internet is in de ban van een heel bizar experiment met een Big Mac.

Vliegtuigmodus
Een Amerikaanse vrouw kwam er achter dat je áltijd je telefoon op vliegtuigstand moet zetten tijdens een vlucht. Ze zat namelijk op een 10 uur durende vlucht van de Verenigde Staten naar Hawaii terwijl ze lekker filmpjes op haar smartphone aan het kijken was. Totdat haar telefoon opeens vlam vatte en bijna het hele vliegtuig in de fik zette. Ze vertelde later dat er echt vlammen uit haar telefoon kwamen en dat het ding helemaal ging roken. Ze gooide hem op de grond en het vuur werd hoger en hoger. Gelukkig was het cabinepersoneel er snel bij en hebben ze het brandje net op tijd weten te blussen. Het is niet duidelijk wat de oorzaak was dat de telefoon vlam vatte, maar experts zeggen dat het waarschijnlijk komt omdat de telefoon constant bezig was met het zoeken naar signaal en daardoor oververhit geraakt is. Wij weten nu in ieder geval zeker dat we nooit meer vergeten om de vliegtuigmodus te gebruiken als we vliegen.

Jongen overleeft drie aanslagen
De 19-jarige Mason Wells was gisteren tijdens de terroristische aanslagen in Brussel op het metrostation Maalbeek, waar twintig mensen om het leven kwamen. Mason zelf bracht het er goed af op wat brandwonden na. Ook was hij bij de aanslagen op de marathon in Bosten in 2013 waar hij ongedeerd bleef. Alsof dat nog niet heftig genoeg is, was hij ook bij de aanslagen op Parijs van eind vorig jaar. Hij heeft dus al drie terroristische aanslagen overleefd. Wow! Of we van geluk kunnen spreken weten we niet, maar er zat zeker weten een engeltje op zijn schouders tijdens de drie aanslagen. Wat ook wel kan kloppen, aangezien hij mormoon is.

Bizar experiment
Het internet is vandaag gefascineerd door een heel vreemd experiment met een Big Mac. In een video van Youtuber Tito4re is te zien dat er gesmolten koper over een broodje hamburger gegoten wordt. Maar als je denkt dat de hele burger onder de koper gaat zitten, heb je het mis. Het gaat er namelijk allemaal naast en er komt geen drupje koper op de Big Mac terecht. We hoeven gelukkig niet bang te zijn dat we hierna nooit meer een hamburger van de Mac durven aan te raken, want het ligt niet aan de kwaliteit van de burger. Het is gewoon een natuurkundig experiment, genaamd het Leidenfrost-effect. Het gaat erom dat een vloeistof dat in aanraking komt met een oppervlak dat veel heter is, er een soort isolerende damplaag ontstaat. Interessant!

Bron, bron, bron, bron, bron