Beauty / Lichaam
Lichaam

De reden van je ongewenste bilhaar


Jij bilhaar? Nee joh, doe eens niet zo gek. Echt nooit zul je dit toegeven. Ook al ben je je er donders goed van bewust dat je ook eens in de zoveel tijd met de epilator in de weer gaat. Waar komt die haargroei toch vandaan?

Eindelijk is daar het antwoord waarom er soms een verdwaalde haar uit je bil groeit. Dat maakt je heus niet vies of raar. Ten eerste hebben we het niet in de hand en kunnen we er niks aan doen. Ten tweede: veel mensen hebben er weleens last van. You're totally not alone in this. Alleen is het niet zo'n lekker onderwerp om het over te hebben. Zeker niet in het openbaar. Er worden verschillende theorieën op los gelaten waarom juist op die plek haren moeten groeien.


Hallo evolutie, onderneem eens actie
Dat hele bilhaargedoe heeft alles met de evolutie te maken. Het schijnt  er onder andere op neer te komen dat de evolutie ons hier een beetje in de steek heeft gelaten. Maar hé, we kunnen wel rechtop lopen en we kunnen met elkaar praten. Dan kun je dat onnodige bilhaartje er op z'n tijd er best bij hebben toch?

Aantrekkingskracht?
Het wordt nog gekker. Een andere theorie zegt dat je bilhaar nodig hebt om een potentiële lover te lokken. De haartjes vangen de luchtjes op, waardoor je elkaar beter kunt 'besnuffelen'. IEWL. Die tijd zijn we toch al lang voorbij? We zijn geen holbewoners meer. Over evolutie gesproken...

In de onderstaande video vind je nog meer informatie over waarom je in vredesnaam bilhaar nodig hebt in je leven.


Bilhaar, dat kan je toch gestolen worden?