Waar we onze moeders allemaal voor willen bedanken

Mama door Redactie Ze.nl
 
Mama, mama, mama, we konden je wel achter het behang plakken toen je ons verbood uit te gaan tot 2 uur ’s nachts of wanneer je ons tegenhield wanneer we ons haar wilden blonderen. Maar eigenlijk zijn we je daar best dankbaar voor! 
 
Niet alleen wij zijn onze moeders ontzettend dankbaar, maar ook Olympische sporters hebben heel veel aan hun moeder. Moeders zijn ook de reden waarom Procter en Gamble de ‘Bedankt, mam’-campagne in het leven roepen. We mogen onze moeders namelijk best weleens bedanken voor al de fantastische dingen die ze voor ons hebben gedaan! Dit jaar zijn het zwemster Ranomi Kromowidjojo en haar moeder Netty die de gezicht van deze campagne zijn. Want de Olympisch kampioen heeft, net zoals wij, ook veel dingen waar ze haar moeder voor wil bedanken. 
 
Lieve mama, er zijn een hoop dingen waar we je ontzettend dankbaar voor zijn, zoals…  
 
… het advies dat je ons gaf over jongens. We hebben dankzij jou toch een fijne kerel aan de haak geslagen. 
 
… de fijne knuffels die je ons toch gaf terwijl wij stoer volhielden die niet te hoeven. 
 
 
… de keer dat je ons haar omhoog hield terwijl wij de hele wc eronder kotsten omdat we veel te diep in het glaasje hadden gekeken. Hoewel we zelf wisten dat we het te bond hadden gemaakt, was je ontzettend lief voor ons. De volgende dag volgde natuurlijk wel een ‘ik zei het je toch’-speech. Maar die hadden we dubbel en dwars verdiend.
 
… het lekkere eten dat je altijd voor ons op tafel toverde. Een betere kok bestaat niet! Of zoals Netty, de moeder van Olympisch sporter Ranomi deed: lekkere prakjes meenemen in de auto zodat haar dochter dit voor of na haar training snel op kon eten. 
 
… de keren dat je ons opving terwijl ons hart weer aan diggelen was geslagen door een man die eigenlijk maar een B-klasse vent was. 
 
… de keer dat je ons tegenhield om die afzichtelijke tatoeage te laten zetten. We zouden nu maar met een lelijk engeltje op onze schouder rondlopen. 
 
… het baren van ons. We weten dat je ons zelf ook graag wilde, maar hè, na het bevallen heb je dan wel een kind, maar kinderspel is het niet. We zijn je dankbaar dat je deze hel wilde doorstaan! 
 
… je telefoontjes. We vinden het supergezellig dat je belt om te vragen of alles goed gaat. Zwemster Ranomi belt regelmatig met haar moeder Netty om even haar hart te luchen of bij te praten. 
 
… het feit dat je ons niet het huis uit hebt geschopt terwijl we soms echt ondraaglijk waren. Poeh, die puberfase was echt een hel. 
 
 
… je onverwachte bezoekjes. Dat je moppert over de bende in ons huis vergeven we je meteen. Al hoef je de boel echt niet aan kant te maken wanneer je onze gast bent, mam. 
 
… de kleding die we van je krijgen als we samen gaan shoppen. Dat we zelf ook een best aangenaam bedrag op onze rekening bijgeschreven krijgen aan de eind van de maand, zal je aan je kont roesten. “Deze krijg je van mij”, zeg je dan zo mooi. 
 
… de uitspraken die je doet die ons aan het lachen maken. Ook al zijn ze in 75 procent van de gevallen helemaal niet grappig bedoeld en snap je niet waarom wij lopen te happen naar lucht. Gelukkig lach je net zo hard mee wanneer we het uitleggen. 
 
… de eerste stapjes die je met ons zette. Zowel letterlijk als figuurlijk! 
 
… je eeuwige geduld. We hadden het goed gesnapt als je ons naar onze kamer zou hebben gestuurd wanneer we voor de honderdste keer zeurden over de onzinnige dingen waar wij ons druk om maakten. 
 
Bedankt, mam!
Je moeder is vaak je grootste steun en toeverlaat. Voor Olympische atleten is dit niet anders en dat snapt Procter en Gamble (P&G) maar al te goed! Ook dit jaar steunt P&G de moeders van de deelnemende sporters aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. P&G is de multinational op het gebied van consumentenproducten (denk maar aan Oral-B, Gillette, Always, Head & Shoulders en nog veel meer!). Afgelopen maandag werd in het Olympisch Stadion bekend gemaakt dat Ranomi Kromowidjojo en haar moeder Netty het gezicht van de campagne zouden zijn. Ter gelegenheid is er een speciale documentaire gemaakt waarin je ziet wat Netty allemaal voor haar dochter deed en wat Ranomi allemaal aan haar moeder te danken heeft. #bedanktmam
 

Winnen 
Wil jij jezelf extra in de watten leggen of wil je moeder bedanken met een leuk pakketje? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op een compleet Procter en Gamble-pakket bestaande uit de volgende producten: 
 
  • Oral-B - Luxe 3D White Perfection tandpasta 
  • Gillette - Proshield razor 
  • Dreft - Platinum Lemon handafwas 
  • Always - Normal Plus pads 
  • Head & Shoulders - 2 in 1 for Men 
  • Olaz - Total Effects featherweight
  • Ariel - Pods 3 in 1 4
     
Wat je moet doen om mee te doen? Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘meedoen-butten’ hieronder klikken. (Alleen zichtbaar op de desktopversie van de website.)