Lifestyle / Winacties
Winacties

Fit de lente in met de 7 Day Recharge (+WIN)

Reageer 0
Fitgirl worden hadden we allemaal als goede voornemen, maar wees eens eerlijk: hoeveel is daarvan gekomen..? Dat dachten we al. Het resultaat van redactrices Sabine goede voornemen was al net zo teleurstellend. Daarom deed ze de 7 Day Recharge! 
 
Elke dag een half uur eerder opstaan om je dag te starten met mindfulness oefeningen, koud afdouchen, niet snoozen, geen vlees, geen zuivel, zoveel mogelijk onbewerkte producten, om 9 uur ’s avonds je telefoon, tv en laptop uit en doelen stellen. Dat is de 7 Day Recharge in een notendop. Het programma belooft je een fit gevoel te geven aan het einde ervan. Vol gezonde tegenzin ging ik de uitdaging aan samen met hoofdredactrice Vera. 
 
De start 
Als drievoudig kampioen snoozen en last-minute opstaanster was het voor mij best lastig om een half uur eerder mijn bed uit te rollen zonder te snoozen om vervolgens een mindfulnessoefening te doen. Slaapdronken als ik was, vond ik dan ook dat ik yoga best vanuit mijn bed kon uitvoeren terwijl ik mijn pyjama nog aanhad (ik ging toch zeker m’n sportpakje niet aantrekken en plaatsnemen op de koude vloer). Maar tijdens houdingen als de gedraaide driehoek, merkte ik al snel dat je matras nu niet bepaald een stabiele ondergrond is. Toch de grond dus maar. En dat koude afdouchen, heb ik om eerlijk te zijn achterwege gelaten. Mijn ontbijt bestond vervolgens uit wat fruit omdat ik nog te lui was geweest om fatsoenlijke inkopen te doen. 
 
Gelukkig bevindt de Ze.nl-redactie zich naast de Ten Katemarkt in Amsterdam dus samen met hoofdredactrice Vera begon ik mijn dag met het inslaan van verse groenten en fruit. Alleen heel creatief met het groenvoer waren we nog niet waardoor onze lunch eigenlijk letterlijk uit een blaadje sla met wat tomaten en komkommer bestond. Je raadt vast al wat er toen gebeurde… inderdaad, twee chagrijnige redacteurtjes die snakten naar de XXL-pot Nutella die op het bureau stond. ’s Avonds was ik gelukkig wel zo wijs genoeg om het receptenboekje van de Recharge erbij te pakken, waardoor ik mezelf ’s avonds een stuk smakelijker en vullender maaltje kon voorschotelen. Om 9 uur moest je natuurlijk je telefoon en laptop uitdoen, maar ik moet bekennen dat ik daar een half uurtje mee heb gesmokkeld. Wel had ik 's avonds nog gesport. Dus zo'n slechte eerste dag was het niet! 

 
De resterende dagen
Gelukkig gingen de volgende dag al een stuk beter wat betreft voedselvariatie. Maar ik ben graag iemand die tot het laatste moment in haar bed blijft liggen en vervolgens haastend haar make-up opdoet terwijl ze ondertussen een middelmatig ontbijtje naar binnen werkt. Qua eten ging het gelukkig wel oké. Hoewel ik niet op veel steun van hoofdredactrice Vera hoefde te rekenen want zij had halverwege dag twee al een rijstewafel met Nutella in haar waffel gestopt. 
 
Volgens het Recharge-boek zou ik me maandag mwah voelen, dinsdag nog meer mwah en woensdag zou ik echt in het diepste dal zitten qua fitheid. Je lichaam moet natuurlijk omschakelen. Maar het was niet de woensdag waarop ik me belabberd voelde, op deze dag voelde ik me juist wel oké, het was dag 5 waarop ik me belabberd voelde. Man, wat snakte ik naar vettigheid. Een patatje met extra veel mayonaise en pindasaus zou er wel ingaan. Natuurlijk met een bak ijs toe. Maar ik probeerde sterk te zijn en greep maar een appel van de fruitschaal. 
 
The day after 
Ik dacht dat ik de meeste moeite zou hebben met een half uur eerder opstaan en niet snoozen, maar het was toch echt het eetpatroon waarmee ik de meeste moeite had. Ik was blij dat ik weer wat normaler kon gaan eten. Maar eerlijk is eerlijk: ik voelde me wel fitter. Ik heb gedurende die zeven dagen elke dag gesport, stond eerder op zonder te snoozen, deed mindfulness oefeningen en at heel gezond. Ik voelde me daardoor echt een stuk fitter. Bovendien gaf de weegschaal aan dat ik een kilo was afgevallen dus dat was ook zeker niet onaangenaam. Ik heb sinds de Recharge veel minder moeite met opstaan en ben in de ochtend ook veel fitter. Ook snooze ik nu echt een stuk minder! Hoewel ik het soms wel afzien vond, heeft de Recharge wel echt gewerkt voor mij. 

 
Maak kans op 5x het Recharge pakket 
Ben je ook enthousiast geworden en zie je het wel zitten om je leven voor een weekje helemaal om te gooien? Wij mogen 5x het Recharge pakket t.w.v €49.75 weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘meedoen-butten’ hieronder klikken. (Alleen zichtbaar op de desktopversie van de website.) 
 
Niet gewonnen? Niet getreurd! Met de kortingscode: ZE25, kun je het Recharge pakket ook hier bestellen met 25 procent korting! 
 
Succes! 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Christie Kuyt

    Leuk dat 7dayrecharge je goed is bevallen! Ik vind het ook zeker een aanrader. Ik maak lange dagen en ik kwam altijd uitgeput thuis. Het liefst lag ik languit op de bank en ik had absoluut geen energie meer om uberhaupt aan sporten te denken. Er moest iets veranderen. Ik hoorde via via van het programma 7dayrecharge en ik wilde het een kans geven. Nu voel ik me energieker en heb ik minder stress. Zeker het uitdoen van mijn telefoon en de tv is een eye-opener voor mij geweest. Ik geniet nu veel meer van het lezen van bijvoorbeeld een goed boek.

  • Joyce Pots

    ik ben zeer benieuwd.. of ik dit zou kunnen

  • Simone

    yeah natural high!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen