Wowie! Zo weinig tijd besteden we in ons leven aan sporten

Sport & gezondheid door Sascha

Tja, om heel eerlijk te zijn zakt iedereen toch liever onderuitgezakt op de bank voor een Netflixsessie, dan dat er weer eens gezweet moet worden in de sportschool. Toch hadden we dit percentage niet helemaal aan zien komen. Oepsie!

 
Wat blijkt: we spenderen bizar weinig tijd aan de sportschool. Maar wat is weinig? Reebok heeft daar onderzoek naar gedaan en is met een verbazingwekkend en toch wel een beetje beschamend beschamend antwoord op de proppen gekomen.


Het onderzoek

Reebok zette dit onderzoek op en kwam met een dag campagne. Deze dag campagne was gebaseerd op het aantal dagen dat een mens gemiddeld leeft. Het sportmerk ondervroeg 90.000 mensen waarna zij moesten vertellen hoe zij deze kostbare dagen invulden. Uiteindelijk werd het onderzoek in negen landen uitgezet, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Mexico, Frankrijk, Rusland, Korea, Spanje en de Verenigde Staten.
 
Auw, pijnlijke uitkomst
Uit het onderzoek bleek dat we inderdaad liever voor een uurtje relaxen gaan, dan dat we ons moeten verplaatsen naar de sportschool om daar vervolgens te strijden voor het leven. Goed, dat moge inmiddels duidelijk zijn, maar de uiteindelijke uitkomst zag je waarschijnlijk niet aankomen. We besteden namelijk 180 dagen van ons leven aan sporten. Lieve mensen, dat is nog minder dan 1 hele procent van het totale aantal levensdagen. Say what?! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 10.625 dagen die we spenderen aan elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en de oude vertrouwde televisie.
 
Hoeveel spendeer jij in je leven aan sporten?