8 gouden tips om je koffer zo praktisch mogelijk in te pakken

Reizen door Sascha

Vrouwen zijn nou eenmaal ontzettend goed in heel veel spullen mee op vakantie nemen. Weekendje Parijs? De hutkoffer staat al klaar! Alleen handbagage is natuurlijk niet aan de orde. Wij helpen jou met lekker praktisch inpakken!

 
Je zou het bijna niet denken, maar er zijn toch echt wel heel veel maniertjes om je koffer zo praktisch mogelijk in te pakken zodat je nóg meer mee kunt nemen. Nóg meer?! Ja, echt. Wij leggen jou uit hoe je dit het beste kunt doen.


1. Rollen vs. vouwen

Je kunt veel beter je spullen oprollen in plaats van opvouwen. Het kost ten eerste minder ruimte, ten tweede kreukt het niet en ten derde kun je dus nog veel meer in die hutkoffer van je proppen. Is dat even mooi! Hoef je ook geen iene miene mutte meer te doen.
 
2. Schoenen
Wil jij toch echt je hele schoenenstash meenemen? Plaats ze dan aan de randen van je koffer met de zolen naar de rand toe. Oh en als je dan ook nog even alle sokken ín je schoenen doet, scheelt dat ook nog eens een hele hoop ruimte. Handy!
 
3. Mini’s
Zeg nou zelf, zo’n mega grote deobus gaat natuurlijk nooit binnen een week op. Hetzelfde geldt voor je shampoo, conditioner, masker, tandpasta en make-upremover. Mini’s zijn daar de perfecte oplossing voor! Voor bijna alles is wel een fijne vervangbare mini te vinden.
 
4. Items combineren
Ben jij er zo een die van fashionitems combineren houdt? Heel goed! Dit scheelt namelijk een hoop ruimte. Zo voorkom je dat je alleen maar setjes in je koffer stopt en lekker combineert. Geloof ons, zo kom je opeens de week door met maar drie outfits. Combineren maar!


5. Dun vs. dik

Ga jij naar een lekker warm paradijs, kies dan voor zomerkleding met dunne stofjes. Al die shorts met een dikke jeansstof zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar dan zit je koffer wel vrij snel voor. Ga voor dunne en luchtige items. Ook nog eens lekker zomers!
 
6. Accessoires it is!
Je kunt er ook heel erg fashionable uitzien met een paar basic items en flink wat accessoires. Een leuke sjaal, ketting of riem maakt je outfit ook compleet. Daar is niet alleen maar extreem veel kleding voor nodig. Lekker beperkt pakken dus!
 
7. Bij twijfel, niet doen
Welke vrouw herkent het niet, twijfelen over een aantal kledingstukken waarvan je stiekem toch wel weet dat je ze niet zal dragen. Maar ja, je weet maar nooit hè! Wij zeggen: bij twijfel gewoon lekker niet doen. Wij zullen de knoop wel even voor je doorhakken.
 
8. Paspoort en geld, check!
Durf jij echt een keer de stoute schoenen aan te trekken, neem dan alleen het hoognodige mee wat je écht niet kunt missen. Het belangrijkste is namelijk je paspoort en je geld. Nog een goede reden om daar lekker te shoppen en alles nieuw aan te schaffen.
 
Heb jij nog een gouden tip voor het zo praktisch mogelijk inpakken van je koffer?