Leg je huid in de watten met huis-, tuin- en keukenproducten

Haar door Ze.nl

Een gezonde huid is een spiegel van je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je je velletje van binnen en van buiten goed verzorgt, want wist je dat je huid je grootste orgaan is? Lees verder voor tips voor een stralende huid.

We willen allemaal een gezonde stralende huid, zonder oneffenheden, pukkeltjes en vlekjes. En het liefst willen we daar niet al te veel moeite en geld aan spenderen. Gelukkig hoef je voor de perfecte flawless huid echt niet uren voor de spiegel te staan. Met een paar kleine aanpassingen en beautyproducten uit de keuken heb jij in een mum van tijd een perfect perzikenhuidje.
 

Drink jezelf mooi met water
Je huid is je grootse orgaan en voor een perfecte huid moet je je huid op de juiste manier verzorgen, voeden en hydrateren. Veel huidproblemen zijn gerelateerd aan een ongezonde levensstijl. Vet eten, suiker, alcohol en weinig slaap kunnen allemaal oorzaken zijn van een slechte huid. Een van de belangrijkste ingrediënten voor een mooie huid is water. We zijn al aardig goed op weg want uit recent social media onderzoek van Demak’Up is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen de afgelopen jaren meer water is gaan drinken. Door het drinken van water geven we het lichaam van binnenuit een goede schoonmaakbeurt. Genoeg water drinken is dus de basis voor een mooie huid. Moeite met water drinken? Voeg voor wat extra smaak en vitamine wat vers fruit toe aan je water. 
 
 

Puur natuur
Daarnaast is het ook belangrijk om ons gezicht elke avond goed schoon te maken, zodat je huid optimaal kan rusten voordat jij aan je schoonheidsslaapje begint. Voor het reinigen van ons gezicht gebruiken we het liefst alleen water, want dit is snel en goedkoop. Toch kan ons huidje af en toe wel een extraatje gebruiken in de vorm van een masker of scrub. Voor een stralende huid a lá Doutzen Kroes hoef je echt geen dure beauty behandelingen te ondergaan. Combineer water met een aantal healthy huis-, tuin- en keukenproducten en jouw nieuwe dagelijkse reinigingsritueel ligt binnen hand bereik.
 

Goede daad voor je huid met Demak’Up Detox Water Challenge
Omdat we het onszelf niet al te moeilijk willen maken, krijgen we hulp van Demak’Up. Kan je huid wel een oppeppertje gebruiken? Met de 10-daagse Demak’Up Detox Water Challenge helpen ze jou aan meer inspiratie voor jouw reiningsritueel. Demak’Up heeft samen met huidtherapeute Kim Berger een speciaal platform ontwikkeld met allerlei recepten, tips en advies om jouw gezicht te hydrateren en te detoxen. De challenge begint maandag 23 mei, maar hieronder lees je alvast een het recept voor een heerlijk bessenmasker. De blauwe wondertjes zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering en een mooie glans van de huid.
 
 

Ingrediënten Bessenmasker:
  • ¼ bakje blauwe bessen en/of frambozen
  • Demak’Up Expert wattenschijfjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
 
De stappen:
Prak de blauwe bessen en de frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng tot een glad geheel. Reinig je huid eerst goed met een van de Demak’Up producten. Breng het mengsel voorzichtig in cirkelende bewegingen aan op je gezicht en laat een paar minuten inwerken. Verwijder met de Demak’Up Expert wattenschijfjes en spoel na met lauwwarm water. 
 

Benieuwd naar de andere tips en recepten? Kijk dan vanaf 23 mei op www.demakupdetoxchallenge.nl. Ga jij de uitdaging aan? Laat het je vrienden dan weten door deel te nemen aan het Facebook-event

Wat is jouw tip voor een perfecte huid?