Dingen die iedere vrouw doet wanneer ze voor de spiegel staat

Vrije tijd door Kim

Wij vrouwen zijn best onzeker, hoe goed we het ook weten te verbloemen. Het is dus echt niet raar dat we bepaalde aspecten even onderzoeken voor de spiegel. Is mijn lach mooier als ik mijn tanden bloot lach? Of toch met mijn mond dicht? 

Iedere vrouw heeft wel zo’n leuke lange spiegel in haar slaapkamer staan. Kun je jezelf eens mooi in volle glorie bestuderen. We zijn er namelijk graag zeker van dat we er wel goed uitzien wanneer we de deur uitgaan. En die capriolen die we uithalen voor de spiegel staan hier haarfijn voor je uitgeschreven…


We trekken de raarste gezichten terwijl we nog net even dat laatste zwarte stipje onder ons oog wegvegen. Snel een laatste veeg lipgloss, een dot poeder op de neus en we zijn tevreden. 

We weten soms gewoon niet hoe we moeten kijken, dus het is maar goed dat we het van te voren oefenen in de spiegel, toch? Even een neutrale blik, gevolgd door eens stralende glimlach. Tand of geen tand? Dat is de vraag…

360 graden rond. Krijg ik niet zo’n rare lange kont in deze broek? Zit de broek niet té strak? Lijken mijn benen geen opgezette worsten? Check, check, dubbel check, en je bent ready to go!

Geef toe, we hebben allemaal wel een keer de heupen los gegooid voor de spiegel. Je wilt wel weten hoe je eruit ziet wanneer je straks dansjes gaat doen op de dansvloer. Better safe than sorry.

Nieuwe kleren gekocht? Zodra we thuis zijn gaan we weer lekker voor de spiegel passen en combineren. We staan rustig een uur voor de spiegel om te kijken bij welke broek onze nieuwe trui het beste staat. En natuurlijk welke pumps daar dan weer het leukst onder staan.


Even een dikke vette knipoog naar jezelf mag er ook wel wezen hoor. Niet alleen glimlachen wordt geoefend voor de spiegel, flirten met jezelf om te zien hoe het staat is ook een veelvoorkomend verschijnsel. Je wilt er niet uitzien als een freak wanneer je die leuke man verleidelijk aankijkt. 

Over het algemeen zien wij vrouwen er goed uit, maar ook wij hebben momenten waarop we er misschien een beetje onsmakelijk uitzien. Bijvoorbeeld wanneer we onze mond op standje rechthoek zetten tijdens het opdoen van mascara. Dat zijn momenten waarop we onszelf eigenlijk liever niet in de spiegel zien…

Iedere vrouw doet het wel. Niet altijd met evenveel plezier, maar toch even naakt voor de spiegel staan. We hebben allemaal onze onzekerheden, en hoe vervelend het ook is, in de spiegel weet je ze allemaal weer te vinden. 
 
Wat doe jij altijd voor de spiegel?