Dit gebeurt er met je hartslag als je van honden houdt

Lifestyle door Elsemieke

Doglovers, opgelet! Niets leukers dan na een lange werkdag het getrippel van je pluizigste vriendje horen, toch? Is er in ieder geval nog iemand blij dat je er bent! Het blijkt nu zelfs heel goed te zijn voor je gezondheid.
 
De band tussen jou en je hondenvriendje is onbreekbaar. Als je een rotdag hebt gehad, drukt hij zijn snoet nog wat dichter tegen je aan, cute! Een hond zal nooit oordelen over hoe je haar zit, wat je draagt en of die lipstick wel goed matcht. Volgens een nieuwe studie is de band tussen eigenaar en hond zelfs zó sterk dat je een stuk minder gestrest bent in de aanwezigheid van je liefste dierenvriend. Ook heeft dat veel voordelen op je hartslag, en wel op deze manier!
 
 
Lage hartslag
Wetenschappers van de Australische universiteit van Monash University ontdekten dat de hartslag flink daalt wanneer je in de buurt van je huisdier bent. Daardoor heeft stress weer een stuk minder vat op je! Zodra je de sleutel in de voordeur steekt en Fluffy naar je toe komt gerend, voel je je direct een stuk kalmer. In het onderzoek werden de eigenaren een poosje gescheiden van hun favoriete viervoeters. Daarna werden ze weer bij elkaar gebracht om te zien wat voor effect dit had op hun hartslag. En dat was alleen maar positief!
 
Trotse eigenaar
Het bleek dat het ritme zowel bij de hond als bij het baasje omlaag ging, net zolang totdat de hartslagen gelijk waren. In de eerste minuut van de hereniging met Fluf gaat je hartslag dus al omlaag en dat wordt alleen maar meer. Dat bevestigt wat je elke avond ervaart als je de trotse eigenaar bent van een hond. Dit gezonde effect treedt op met elk huisdier, ook die van een ander, maar het is sterker wanneer jij en je pet een band hebben. Vinden wij alleen maar logisch!

Hoe zit het met de band tussen jou en je huisdier?