We willen liever settelen dan onze soulmate vinden

Relaties door Elsemieke

Je rolt van de ene rampzalige relatie in een nog veel hopelozere, maar dat maakt niet uit omdat je weet dat die prins op het witte paard toch érgens rondloopt. Alhoewel, het blijkt dat we ook wel genoegen willen nemen met wat minder.

Na elke verbroken relatie begraaf je je huilend onder een stapel dekens en sla je alvast een voorraad chocolade in. Nadat je een paar weken undercover op de bank hebben doorgebracht, durf je wel weer te hopen dat het goedkomt. Die knappe en tegelijkertijd liefhebbende vent moet zich toch ergens op deze aardbol bevinden? Ongetwijfeld, maar volgens een nieuwe studie zwicht je uiteindelijk toch voor de optie die misschien maar een klein beetje van je soulmate wegheeft. Huh?!
 

Perfecte soulmate
De Universiteit van Texas onderzocht 860 heteroseksuele koppels om uit te zoeken waar mensen precies hun voldoening in een relatie uit halen. Volgens het onderzoek hangt een goede verbintenis er helemaal niet vanaf of je de perfecte soulmate hebt gevonden. Het gaat er juist om dat je de beste optie die er voor jou is date, zelfs als die persoon helemaal niet aan al jouw eisen voldoet. Met andere woorden: we zijn het meest tevreden met de kerels van wie we dénken dat ze goed voor ons zijn. 
 
Farytales
Uit het onderzoek blijkt dat je moet kunnen geloven dat je lover beter is dan alle Tinder-matches op je telefoon. De ideale partner die in al jouw needs voorziet bestaat niet echt, maar als je jouw behoeften goed kan overdragen naar je boyfriend creëer je dus eigenlijk je ideale partner, aldus de studie. Ja, dat is ook een hoopvolle manier om tegen de dingen aan te kijken! Misschien wel een stuk beter dan dat sprookjesachtige idee dat de perfecte persoon érgens in het universum op je wacht…

Geloof jij in de ultieme soulmate?