Mjammie: mojito cupcakes

Eten door Christel
We love mojito! Zeker in de zomer nuttigen we dit drankje graag, maar erg vullend is zo’n drankje niet. Wat wel vult? Een heerlijke cupcake. Ineten en indrinken (met mate uiteraard), was nog nooit zo makkelijk! 
 
Het is zomer dus we vinden het heerlijk om cocktailtjes te drinken met parapluutjes erin. Maar we weten ook allemaal dat drinken op een lege maag niet zo’n goed idee is. Je kunt van te voren beter iets eten. Een mojito cupcake van Comfort Snacks bijvoorbeeld! 
 

Wat heb je nodig:  
(Voor 12 cupcakes)
 
Beslag: 
– 125 ml karnemelk
– Vijf takjes munt
– 200 gram bloem
– 150 gram zachte roomboter
– 120 gram suiker
– 2 eieren
– Snufje baking soda
– Snufje zout
– Sap en rasp van 1 limoen
– 4 eetlepels rum
 
Frosting:
– 120 gram roomboter
– 220 gram poedersuiker
– Twee eetlepels limoensap
– Drie eetlepels rum
– Munt en limoen ter garnering
 
Dit moet je doen: 
  1. Doe de karnemelk en munt in een blender en blend dit voor 1 minuut. Schenk de karnmelk en munt vervolgens in een glas en laat dit voor minstens 1 uur in de koelkast staan. Schenk de karnemelk vervolgens door een zeef, het overgebleven munt heb je niet meer nodig. 
  2. Klop de boter en de suiker tot een luchtige crème. Voeg daarna de eieren toe en klop dit tot een geheel.
  3. Meng de bloem, zout en soda bij het beslag en leef je met een garde weer uit op het beslag.
  4. Als laatste voeg je de limoen, rum en karnemelk toe. Klop het beslag tot een egale massa.
  5. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en bak ze voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
  6. Maak ondertussen de frosting. Je hoeft hiervoor alleen maar de boter, poedersuiker, rum en citroensap te mixen. 
  7. Laat de cupcakes volledig afkoelen en voorzie deze daarna van frosting en plak er eventueel nog een muntblaadje en limoenschijfje op. 

Eet smakelijk!