Beauty / Lichaam
Lichaam

Tips om je huid te beschermen tegen de zon

Met deze zomerse temperaturen, proberen we op elk uur van de dag een zonnestraaltje te pakken. We hebben zonlicht nodig, maar pas op want de felle zon kan zonder dat je het door hebt veel schade aanrichten op jouw mooie perzikhuidje.

De zon helpt ons met de aanmaak van Vitamine D, dit is een van de weinige vitamines die ons lichaam niet zelf kan maken. Vitamine D is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Zonlicht is dus echt onmisbaar.  

En laten we eerlijk zijn met een zomers kleurtje staan die nieuwe zomerjurkjes toch net een stukje leuker. Toch is het heel belangrijk om je op de juiste manier te beschermen tegen het gevaar van UV-straling. Dit is goed voor je huid, maar het bespaart je ook de nodige rimpels.
 

 

Zonbescherming
Smeren, smeren, smeren. Goede voorbereiding is het halve werk. Maak er een gewoonte van om in ieder geval je gezicht elke dag in te smeren met een beschermingsfactor. Ga je liggen bakken op het strand? Smeer je dan ruim een halfuur van te voren in en herhaal dit elke twee uur. Extra tip: de meeste zonnebrand kun je maximaal een jaar bewaren.

Zoek verkoeling
Voor de gevoelige huidjes onder ons, is het verstandig om tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven. Wil je de zon echt niet verlaten? Duik dan onder een parasol of draag een hippe zonnehoed.

Pas op met water
Heerlijk met een cocktailtje in je hand in het zwembad dobberen. Klinkt fantastisch, is het ook. Maar let wel een beetje op, want heldere lucht, sneeuw, water en zand reflecteren de zon, waardoor de zonnestraling extra sterk wordt.
 

Cool down
Ai, het overkomt de beste. Je hebt je echt ingesmeerd, maar bent toch verbrand. Je bent zo rood als een kreeft en je billen doen ongelofelijk veel pijn als je gaat zitten. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes om van je verbrande velletje af te komen.

Aftersun
Gaan we weer, smeren maar. Kies voor een vocht inbrengende crème, zoals een aftersun met aloë vera, dit werkt verkoelend. Vette crèmes als vaseline kun je beter laten liggen.

Puur natuur
Heb je geen aftersun in huis? Misschien kun je hulp vinden in de koelkast. Komkommer, yoghurt en (karne)melk verzachten je huid en werken verkoelend.

Water
Blijf genoeg water drinken, als je verbrand bent kun je namelijk ook een beetje gedehydrateerd zijn. Alcohol laten we dus even staan. 

Ga jij weleens onbeschermd de zon in?