Mama / Zwanger
Zwanger

Dingen die je niet moet zeggen tegen een zwangere vrouw

Reageer 0

Als je zwanger bent en je buik aan het groeien is hebben mensen de neiging om te pas en te onpas opmerkingen te maken. Maar als de hormonen door je zwangere lijf gieren zijn er een aantal dingen die je gewoon écht niet wil horen. 
 
We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die zwanger is. Of misschien ben je zelf wel in blijde verwachting. En met zo’n bolle buik kun je natuurlijk aardig wat reacties verwachten, maar dat betekent niet dat iedere voorbijganger zomaar zijn mening mag geven. Dit zijn de dingen die je nooit moet zeggen tegen een zwangere vrouw.
 
 
“Weet je heel zeker dat je geen tweeling krijgt?” Met andere woorden: goh je bent wel heel erg dik!
 
“Wacht maar tot de baby geboren is.” Ja het zal vast moeilijk worden als de baby er is, je weet van de slapeloze nachten en poepluiers. Maar laat de toekomstige moeder voorlopig nog even genieten van haar roze wolk.
 
“Weet je al wat je gaat doen om die kilo’s kwijt te raken?” Eh pardon? Je bent nog niet eens bevallen!
 
“Borstvoeding is echt heel goed voor de baby.” Niet iedere vrouw zal borstvoeding kunnen geven, dus wees hier voorzichtig mee.
 
“Oh wat vervelend dat je geen wijn mag en ook al geen sushi, jeetje.” Ja dat weten we, wrijf het er maar niet in!
 
 
“Zo jij staat echt op springen he!” Misschien heeft de mama in spé wel een flinke buik, maar het zou best kunnen dat ze nog niet eens over de helft is.
 
“Toen ik zwanger was, had ik nergens last van. Mijn buik was ook binnen vier dagen weer weg.” Yeah right, maar het gaat niet om jouw verhaal.
 
“Ik had echt een horrorbevalling en heb 42 uur in het ziekenhuis gelegen.” De absolute no-go, zo maak je de mummy to be onnodig bang. Dit soort dingen kun je beter bewaren voor ná de bevalling.
 
“Denk je al aan een tweede?” Please, nummer 1 moet eerst nog eens gezond ter wereld komen. Laat haar alsjeblieft even rustig bijkomen.
 
“Zo, je kunt wel zien dat je voor twee aan het eten bent.” Zwangere vrouwen moet je met rust laten, ook als ze voor de derde keer hun bordje vol scheppen.
 
Welke opmerkingen kun jij niet meer aanhoren?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen