Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit zijn de do?s en don?ts op een festival

IJskoude drankjes, food everywhere en losgaan op de heerlijkste beats: we zitten middenin het festivalseizoen! We like. Als je niet goed weet hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden hebben wij een aantal handige tips voor je.
 
In je favoriete outfit tussen honderden feestende mensen hossen of juist heerlijk achteroverleunen in het gras, op een festival kan het allemaal. Dat maakt het natuurlijk ook zo magisch. En dan hebben we het nog niet eens over quality time met je vriendinnen gehad. Benieuwd wat je beter wel en niet kan doen op zo’n dagje uit en wat onze must-go festival van het seizoen is? Lees dan snel verder!
 

 
Do's 
- Trek een gekke outfit aan waarin je sowieso opvalt. Leef je uit, doe lekker gek en kom verkleed. Casual gekleed ga je immers al de hele week! Natuurlijk moet je je wel lekker voelen in wat je draagt, maar je wil toch ook fabulous voor de dag komen? Grote kans bovendien dat er een lekkere vent naar je toekomt om je te complimenteren over je outfit! 

- Losgaan in het ritme van het moment. Maak je geen zorgen dat de dag niet verloopt zoals je had gepland, laat het gewoon lekker gaan. De flow van een festival is juist het beste wanneer iedereen heel relaxt is. Denk dus alleen maar aan alle leuke dingen die je nog gaat doen en maak memories om nooit meer te vergeten.
 
- Je hebt festivals en je hebt Valtifest. Elk jaar op de eerste zaterdag van september kun je losgaan aan het water op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Nu je er nog op tijd bij bent heb je al voor €35 een kaartje. Hou je meer geld over voor een lekker drankje. Score!

- Snel een volle blaas? Maak een plasschema. Je hebt waarschijnlijk een eeuwigheid gewacht om naar je favoriete festival te gaan, dus dan wil je natuurlijk niet tijdens de opening van je favoriete artiest op een Dixie-toiletje zitten. Maar helaas ben jij niet gezegend met de blaas van een kameel. En zal je zo nu en dan een sanitaire stop moeten maken om de Margaritaatjes, wijntjes en Coronaatjes te lozen. Handig: Valtifest heeft voor het eerst dit jaar super royale en chique spoeltoiletten. Bye bye stinkende hokjes.
 

 
Don'ts
- Wees geen muurbloempje. Je loopt juist heel wat van het festival mis wanneer je awkward aan de zijlijn blijft staan en rustig aan je inmiddels lauwe wijntje nipt. Laat eventjes alle remmen los en swing je heupen tot je niet meer kan. Je bent waarschijnlijk met andere mensen dan je suffe collega's of brave familie, so go for it! Wordt het alleen maar leuker van! 
 
- Focussen op je eigen vriendinnengroepje. Hoe verleidelijk het ook is om alleen met je squad over het terrein te paraderen, een festival is juist dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Zwerf lekker over het terrein en dan kom je vanzelf de leukste mensen. Get lost en je ziet je vriendinnen wel weer bij jullie meetingpoint. Waag een dansje met die leuke man. Vindt-ie waarschijnlijk alleen maar leuk! 

- Te veel spullen meesjouwen. Die grote polaroidcamera leek in eerste instantie nog zo’n goed idee, maar als je de hele dag moet rondzeulen met een dikke tas krijg je hier spijt van. Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is en maak hier gekke selfies en sfeerbeelden mee. Filtertje erover and you're done!

- Het klinkt verleidelijk om weer naar hetzelfde feestje te gaan dat vorig jaar zo tof was, maar het is toch veel leuker om met de voetjes van de vloer te gaan op onontgonnen festivalterrein? Haal je vriendinnen over om een keer voor een festival te gaan dat totaal uit jullie comfortzone ligt en let the fun begin.
 
Mode- en festivallovers opgelet!
Als je ervan houdt om je op een festival lekker gek uit te dossen kun je je hart ophalen bij Valtifest. Dit staat namelijk bekend om haar gekke, creatieve thema’s waar je als modelover helemaal los kunt gaan. Dit jaar steel je de show met de dresscode 'On Fire, let's get intimate'. Laat je innerlijke sexy beest maar naar buiten komen!

Wat is jouw onmisbare festivaltip?