In deze landen hebben vrouwen de grootste borsten

Lichaam door Sabine

Als we ergens op vakantie zijn, letten we weleens op verschillen in het uiterlijk. Zo kom je in Frankrijk vaak kleine dames en heren tegen en vindt men ons, de Nederlander, best lang. Maar wist je dat er per land ook een verschil in borstgrootte zit?
 
Mannen kunnen hun zaakje nog verbergen onder hun broek, maar iedereen met een goed stel kijkers, kan wel zien hoe groot onze dames zijn. Gelukkig hoeven wij ons helemaal geen zorgen te maken over onze borsten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wij best hoog scoren als je kijkt naar het wereldgemiddelde! 

 
Grootste en kleinste borsten
We hebben ons in een stoute bui weleens afgevraagd in welke landen mannen het grootst geschapen zijn en in welke landen de mannen wat bescheidener gebouwd zijn. Zouden mannen zich andersom afvragen in welke landen zij moeten zijn voor volste borsten? Misschien wel! Er is namelijk onderzoek gedaan naar in welk landen vrouwen de grootste én kleinste borsten hebben. En Nederlandse dames komen erg goed uit de test! 
 
Uit het onderzoek dat werd gepubliceerd in The Journal of Female Health Sciences bleek dat vrouwen in de Verenigde Staten de grootste borsten hadden. Om tot deze bevinden te komen, analyseerden onderzoekers borstgegevens van 400.000 (!) vrouwen uit 108 verschillende landen. Poeh, daar moeten de onderzoekers hun handen vol mee hebben gehad… Hopelijk niet letterlijk dan. 
 
We moeten wel een kleine kanttekening plaatsen. De onderzoekers telden namelijk ook de vrouwen mee die implantaten hadden (zou de VS daarom bovenaan staan?). Ook werden vrouwen meegerekend die op dat moment zwanger waren of die borstvoeding gaven. 
 
Grootste en kleinste borsten 
Dus we moeten in de Verenigde Staten zijn als we flinke borstpartijen willen aanschouwen? Nee hoor, Nederlandse vrouwen hebben ook heel wat in huis. We hebben de top 15 gehaald die de onderzoekers samenstelden. Ook maakten de onderzoekers een top 15 van de landen waarin vrouwen wat bescheidener zijn gebouwd. 


Vrouwen met grootste borsten - Top 15
  1. Verenigde Staten (kaukasisch)
  2. Canada 
  3. Verenigde Staten (Niet-kaukasisch) 
  4. Ierland
  5. Polen
  6. Verenigd koninkrijk 
  7. Nederland
  8. Columbia 
  9. IJsland
  10. Venezuela 
  11. Turkije
  12. Australia
  13. Nieuw Zeeland 
  14. Noorwegen
  15. Duitsland 
 
Vrouwen met kleinste borsten - Top 15
  1. De Filipijnen
  2. Maleisië
  3. Bangladesh 
  4. Samoa 
  5. Salomonseilanden
  6. Taiwan
  7. Vietnam
  8. Thailand 
  9. Laos
  10. Mozambique
  11. Singapore
  12. Sri Lanka
  13. Indonesië 
  14. Papoea-Nieuw-Guinea
  15. Zimbabwe 
 
Ben jij tevreden met jouw borsten?