Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Van slechte adem tot onsmakelijke geluiden: dit zijn de grootste zoenafknappers


Een man vinden die er goed uitziet, gevoel voor humor heeft én single is, is een kunst op zich. Blijkt hij ook nog eens goed te kunnen zoenen? Dan ben je helemaal gezegend. Er zijn namelijk een hoop dingen waarop we afknappen tijdens een zoen.  
 
Hoofd naar recht of links? Hoe lang kun je hem zoenen voordat er een beetje tong om de hoek kan komen kijken? En hoeveel tong is toepasselijk? Hoewel zoenen volgens iedereen ‘vanzelf’ hoort te gaan, komt er best wel veel bij kijken. Dat zoenen een kunst op zich is, wijst dit onderzoek wel uit! 


 
Tegenvallende kus 
Morgen 6 juli is het Wereld Kus Dag en online datingsite Parship vond dit de uitgelezen gelegenheid om eens te onderzoeken wat een kus kan verpesten. En dat blijkt heel veel te zijn. Parship ondervroeg voor haar onderzoek 1489 van haar leden in de leeftijd 18 tot en met 70+. Uit het onderzoek kwam de bedroefde bevinding naar voren dat 93 procent weleens een zoen had gehad die nogal tegenviel. De ondervraagden werd allen gevraagd om drie zoenafknappers te noemen en daaruit kwam deze top 10: 
 
Top 10 zoenafknappers 
  1. Een slechte adem (79%)
  2. Een lelijk gebit (48%)
  3. Te veel speeksel (22%)
  4. Piercing in of rond de mond (22%)
  5. Te hardhandig kussen (19%)
  6. Onsmakelijke geluiden (15%)
  7. Te snel of te langzaam (9%)
  8. Kapotte of schrale lippen (9%)
  9. Een baard of een snor (7%)
  10. Zoenen met open ogen (4%)
 

Mannen minder kieskeurig 
Helaas is een tegenvallende zoen best nog wel een dingetje. 63 procent van de ondervraagden vindt een slechte zoen genoeg reden om de date af te kappen. Vrouwen zijn hierin nog kritischer dan mannen. Onder de mannen zei 12 procent nog nooit een slechte zoen te hebben gehad, maar onder de dames gaf maar 3 procent aan nog nooit een slechte kus te hebben gehad. 
 
Ook zijn mannen wat milder wanneer het aankomt op een slechte zoen. Zo zegt 63.4 procent van de vrouwen dat ze een slechte zoen een afknapper vindt. Onder de mannen vindt 36.6 procent een slechte zoen een afknapper. 
 
Wat is de slechtste zoen die jij ooit hebt gehad?