Dingen die je herkent als je een overbeschermende moeder hebt

Mama door Sabine
 
Aan haar goede bedoelingen ligt het niet. Je weet dondersgoed dat je moeder het beste met je voor heeft. Lief mensje dat het is. Maar soms heeft ze het allemaal iets té goed met je voor. Dit herken je als je moeder overbeschermend is.  
 
Opgroeien is iets wat sowieso al lastig is, maar wanneer je opgroeide met een superbeschermende moeder, was het soms nog even wat lastiger. Voor je gevoel dan. Je moeder maakte het je niet altijd makkelijk. En nu nog steeds niet. Deze dingen herken je als je moeder overbeschermend is. 
 
 
Ze belt je elke dag
’s Ochtends wanneer je nog amper het daglicht hebt gezien, gaat je telefoon al. Je hoeft niet eens meer op het scherm te kijken om te zien wie het is. Je moeder. Of je je niet verslaapt en of je even wilt bellen als je op je werk bent. En dan hebben we het nog niet eens over de momenten waarop je haar telefoontje mist… 
 
Ze wil dat de ‘laatst gezien’-functie van whatsapp aanstaat 
En dat geldt ook voor de blauwe vinkjes. Dan kan ze in ieder geval zien hoe laat je nog onder de levenden was. Ook wil ze graag dat je telefoon op geluid staat. Zo hoor je haar telefoontje altijd. 
 
Ze staat erop dat ze de sleutel van je huis heeft 
Zo kan ze altijd naar binnen in het geval er niet wordt opengedaan en jij bewusteloos onder de douche ligt… Het scenario waarmee ze altijd weer op de proppen komt wanneer ze weer eens zomaar in je woonkamer staat. 
 
Je moeder keurt al je vriendjes af 
Die een lijkt haar nog niet uitgespeeld en je zo te kunnen dumpen voor een nieuw liefje en die ander staat haar gewoon niet aan. Geen een man is goed genoeg voor jou en die mening schuift ze niet onder stoelen of banken. 
 
 
Ze wil mee naar elk doktersbezoek
Sterker nog, ze maakt er al eentje voor je wanneer je een klein onschuldig hoestje hebt. Vervolgens wil ze ook mee de spreekkamer in. Vooral leuk wanneer de dokter wat moet weten over je seksuele geschiedenis.  
 
Je mag nu nog steeds niet alleen naar huis fietsen
Ook al betreft het een stukje van 10 minuten langs een drukke weg. Dat je al tig jaar uit huis bent en volgens de wet een volwassene bent, doet haar niets. Ze is nu eenmaal zuinig op je. 
 
Je moeder is er altijd voor je 
Hoe lastig het soms kan zijn dat je moeder zo overbeschermend is, ze doet het toch allemaal voor jou. Dus wanneer je ergens mee zit, weet je dat je altijd bij je moeder terecht kunt en dat ze een luisterend oor zal bieden. Zelfs wanneer ze je acties afkeurt, zal ze proberen jou het beste advies te geven. Thanks, lieve mama! 
 
Welke dingen doet jouw moeder nog altijd voor je?