Oeps! Dit doet een kale vajayjay met je gezondheid

Lifestyle door Elsemieke

Een geharkt tuintje is sexy, maar de meeste mannen worden niet zo blij van een compleet overwoekerde binnenplaats. En dus slaan we massaal aan het scheren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gezond als het lijkt.  
 
Het is tegenwoordig hartstikke normaal dat je de boel down under een beetje bijwerkt. Liepen onze ouders er vroeger nog bij met een complete bush op hun geslachtsdelen, anno 2016 kom je daar echt niet meer mee weg. En dat willen we ook eigenlijk niet, want met een kale vajayjay voelen we ons hartstikke hot! Maar laat dit nu net niet zo goed voor je lichaam zijn.
 
Getrimd voortuintje
Met geschoren ladyparts lijkt de seks met je lover een stuk intenser, maar het is in ieder geval een stuk hygiënischer. Tenminste, dat dénken we. Medisch advies geldt namelijk vaak precies het tegenovergestelde. Bij een Amerikaans onderzoek kwam dan ook naar voren dat de meeste vrouwen hun schaamhaar op z’n minst trimmen omdat ze denken dat dit hygiënischer is. Maar liefst 62 procent gaat geheel haarloos door het leven, terwijl 84 procent hun tuintje alleen aanharkt. 
 
Leefomstandigheden
Slecht plan, want je gehate bush down there is eigenlijk een natuurlijke barrière om de dingen goed schoon te houden. Gynaecoloog Vanessa Mackay zegt dat schaamhaar je helpt om ziekteverwekkers rond je vagina te voorkomen. De kleine wondjes die je maakt bij het scheren en het vochtige gebied in je broekje zijn de ultieme leefomstandigheden voor veel bacteriën. Dus misschien toch lekker die bush laten staan?

Scheer jij je lady parts regelmatig?