Lifestyle / Reizen
Reizen

10 tekenen dat je toe bent aan vakantie

Je bent met geen mogelijkheid je bed uit te krijgen, raakt geïrriteerd om de kleinste dingen en je koffiezetapparaat maakt overuren. Herkenbaar? Jouw lichaam schreeuwt om vitamine D, zachte hotelbedden, verse croissants en tropische cocktails.
 
De laatste tijd zit je wel erg vaak alleen thuis. Niet zo gek want al je vrienden zijn op vakantie. Ook op je werk is het verdacht stil, want iedereen is aan het genieten van een beetje rust. En eigenlijk durf je ook niet meer in de spiegel te kijken, want de wallen hangen op je knieën. Herken je jezelf in de volgende 10 punten? Stop met twijfelen en boek die vakantie!
 
 
1. Je hebt minstens 5 wekkers nodig om je bed uit te komen. De vogeltjes fluiten en het zonlicht schijnt door je gordijnen. Toch heb je elke ochtend het gevoel alsof je de Himalaya moet beklimmen, terwijl het enige wat je hoeft te doen is daadwerkelijk uit je bed te stappen. Hoogste tijd om lekker om een strandbedje uit te rusten.
 
2. Meerdere mensen vragen je of je misschien ziek bent. ‘Oh want je ziet zo bleek’. Jouw snoet kan wel wat zonlicht en vitamine D gebruiken!
 
3. Je luistert alleen nog maar naar Spaanstalige vakantieliedjes. Gewoon omdat je er zo vrolijk van wordt en even wat anders wil horen dan Nederlands.
 
4. Je ergert je aan alles aan iedereen. Toeristen die niet kunnen fietsen, collega’s die de vaatwasser niet uitruimen en zelfs dat schattige – maar o zo langzame - omaatje dat voor je in de kassarij staat is je te veel. Jij hebt rust nodig en cocktails!
 
5. Je gaat elke week een paar keer uiteten. Sushi op maandag, pizza op vrijdag en op zondag ga je steevast naar je favoriete afhaalchinees. Bij vakantie horen ook andere eetgewoontes en omdat je zo snakt naar een beetje vakantie ga je het liefst elke week uiteten. Zonde, want dit geld kun je ook besteden aan een vakantie.
 

6. Je hebt je beste vriendin al een week niet gezien. Ze vraagt al dagen lang of je zin hebt om haar prachtige foto’s en video’s van haar rondreis door Thailand te komen bewonderen. Jouw hoofd kan de kiekjes van hagelwitte stranden, exotische cocktails, wilde dieren en tempels nog niet aan. Het enige waar je aan kunt denken is: ik wil ook. 
 
7. Wanneer is de laatste keer dat de tranen over je wangen rolde van het lachen? Een paar maanden terug was jij altijd de gangmaker van je vriendinnengroep, maar de laatste keer dat je de slappe lach hebt gehad kun je je niet eens meer herinneren. 
 
8. Zelfs je koffiezetapparaat maakt overuren. Je leeft van koffiemoment naar koffiemoment. Je lichaam heeft vitamine nodig in de vorm van verse sapjes en exotische vruchten.
 
9. Er zit stof op je bikini. De laatste keer dat je hem aan hebt gehad kun je je ook niet meer herinneren... 
 
10. Je baas vraagt je of het niet eens tijd wordt om op vakantie te gaan, aangezien je nog bijna nog al je vrije dagen open hebt staan. Moeten we je echt nog overtuigen om op vakantie te gaan?

Heb jij al vakantieplannen?