Redenen om weer te gaan sporten

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Een mooi lichaam willen we allemaal, maar daar moeten veel vrouwen echt hun best voor doen. Sporten wordt vaak overgeslagen, terwijl het zó goed voor je is. Dus kom met die luie billen van de bank en pak je fiets naar de sportschool! 
 
Waarom in januari beginnen met sporten als het nu, hartje zomer, ook gewoon kan? Wist je bijvoorbeeld dat uit internationaal onderzoek van Always blijkt dat in de puberteit de helft van de meiden al stopt met sporten? En dat terwijl sporten juist heel goed is voor het zelfvertrouwen! Wij schrokken hier enorm van… Beweging is zo belangrijk, zowel in de puberteit als later in het leven. Niet stoppen of steeds maar uitstellen. Fix een leuke outfit waar je je goed in voelt en gaan met die banaan. 
 
Always en haar ambassadeur, Naomi van As, willen meisjes aanmoedigen om te blijven sporten #LikeAGirl! Wij hebben alvast een aantal goede redenen om weer te gaan sporten voor je op een rij gezet!
 
Sport verbetert je humeur
Mensen die regelmatig sporten hebben minder kans op depressie. Vaak worden dipjes opgelost met oppeppende pillen, voordat een ander medicijn wordt gebruikt, namelijk beweging. Beweging zorgt ervoor dat endorfine aan wordt gemaakt. En dat gebeurt al na zo’n twintig minuten sporten!
 
Tijd van de maand
Veel jonge meiden stoppen al met sporten zodra ze ongesteld worden. Ze zijn bang om door te lekken tijdens het sporten of dat sporten op zo'n moment niet fijn voelt. Het maakt ze helaas onzeker... Maar, guess what! Actief bezig zijn helpt juist heel goed tegen de krampen. Als je sport komen er namelijk oppeppende stofjes vrij in je lichaam en die gaan je buikpijn tegen. En nog het belangrijkste: de producten van Always zorgen ervoor dat je niet doorlekt. Geen zorgen dus en lekker bewegen! 
 
 
Reiniging
Heb je weleens gemerkt dat je veel meer begint te zweten als je een paar weken niet hebt gesport? Dat komt omdat zweet en afvalstoffen zich opstapelen. Dus als je regelmatig zweet tijdens het sporten, worden deze afvalstoffen afgevoerd en voel je je een stuk prettiger.
 
Betere concentratie
Een actief lichaam betekent ook een actieve geest. Hoe vaker en regelmatiger je oefeningen doet, hoe minder gevoelig je bent voor sufheid en concentratieproblemen. Zit je dus helemaal weg te suffen op kantoor? Maak even een wandelingetje buiten en je voelt je weer een stuk fitter!
 
Bye bye stress 
Ben jij nogal een stresskip? Door een combinatie van lichaamsreiniging en een fysieke uitlaatklep voor frustraties vermindert sporten stress aanzienlijk. Ook worden je angstgevoelens minder omdat je meer endorfine aanmaakt. Je maakt je dus een stuk minder zorgen als je gaat sporten!
 
Betere nachtrust
Er wordt vaak gezegd dat je niet moet sporten vlak voor het slapen. Maar als je overdag genoeg beweging krijgt helpt dat wel bij een goede nachtrust, omdat het je biologische ritme in stand houdt. En van een goede nachtrust gaan we ons allemaal goed voelen.
 
 
Lagere bloeddruk
Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Het hart knijpt samen om het bloed de slagaders in te pompen. De druk die op de slagaders komt te staan heet bloeddruk. Door te sporten worden de aders wijder en daardoor kan het bloed vrijer stromen. De bloeddruk wordt dus minder.
 
Goed voor je immuunsysteem
Omdat je lichaam in een betere conditie is, ben je minder vatbaar voor een griepje of verkoudheid. Maar ook de kans op chronische ziekten neemt af. Als met al heb je dus kans op een langer, gelukkiger en gezonder leven!
 
Boosten die hap! 
Last but not least… Al deze voordelen van sporten zorgen ook voor veel zelfvertrouwen. Je voelt je lichamelijk en geestelijk een stuk beter. En ja, daar hoort natuurlijk ook bij dat je er goed uit gaat zien. Door zelfvertrouwen kun je alles bereiken wat je wilt en sporten helpt je daar bij. Weg dus met die onzekerheid!  
 
Keep playing
Zelfs wanneer je ongesteld bent, is het goed om toch de sportschoenen aan te trekken. Onzeker voelen is helemaal niet nodig. Zeker niet met Always. Het maandverband van Always zorgt ervoor dat je kunt sporten zonder bang te zijn voor ongelukjes. Uitspraken als ‘meisjes horen niet te sporten’, wil Always de grond in boren. Dat is natuurlijk onzin! Always wil dat meisjes blijven sporten. Naomi van As sluit zich daar helemaal bij aan. Volgens de hockeyster die zal deelnemen aan de Rio 2016 Olympische Spelen, doet sporten veel voor je zelfvertrouwen. Met de #LikeAGirl-campagne willen Always en Naomi meiden motiveren om te blijven sporten. Voor Naomi heeft het onderdeel van een team zijn ervoor gezorgd dat ze meer zelfvertrouwen kreeg. Speciaal voor de campagne is onderstaande video gemaakt waarin Naomi vertelt over sporten en het zelfvertrouwen dat het haar gaf. Dus dames, keep playing #LikeAGirl!
 
 
 
En... Wanneer ga jij weer beginnen met sporten?