Zo lang duurt het voordat je huid herstelt na een avondje stappen!

Lichaam door Lisa_V
 
Terrasjes, festivals en een BBQ-feestje: wijntje hier, cocktailtje daar. Oeps, we hebben dit weekend toch weer net iets meer gedronken dan ons lief is. De kater is inmiddels voorbij, maar wat doet alcohol eigenlijk met je huid?
 
De hoofdpijn en misselijkheid na een avondje stappen zeggen eigenlijk al genoeg. Je hebt iets te diep in het glaasje gekeken. Volgende keer misschien toch wat water bij de wijn doen, want volgens dermatoloog Harold Lancer kan het wel 30 (!) dagen duren voordat je perzikhuidje zich herstelt van een kater, dit meldt Het Laatste Nieuws.

2-4 weken voordat je huid normaal is
Dermatoloog Harold Lancer is niet zomaar iemand, hij is onder meer verantwoordelijk voor de flawless huid van Kim Kardashian en Victoria Beckham. "Het kan wel 2 tot 4 weken duren voordat je huid weer normaliseert’’, zegt Harold. En mocht je tijdens je avondje uit ook nog een vette hap als pizza of patat wegwerken, dan krijgt je huid het helemaal zwaar te verduren. Je hormonen raken in de war door een te veel aan alcohol, vet en zout. Dan kan het zelfs 30 dagen duren voordat je huid weer is gekalmeerd. 

Anti-katerontbijtjes maken het erger!
Tijdens een avondje stappen doe je je uiterste best om er leuk uit te zien, maar de volgende ochtend is er vaak weinig over van je stralende huid. Dit heeft alles te maken met uitdroging. Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam en zoute voeding maakt het niet veel beter. We begrijpen dat het lekker is om de volgende dag te ontbijten met dat vette ‘anti-katerontbijtje’ met eieren en spek. Maar volgens Dr. Lancer maak je het dan alleen nog maar erger. In plaats daarvan moet je veel drinken en vochtrijk voedsel zoals groente en fruit (watermeloen en komkommer) eten. Volgens de sterrendokter is gezonde voeding de sleutel tot een mooie huid. "Je kan allerlei dure producten op je gezicht smeren, maar als je lichaam en eetpatroon uit balans zijn, zal je nooit de resultaten zien die je wilt.’’
 
Nooit meer drinken?
We horen je denken: mag ik nu nooit meer een cocktail drinken? Ondanks dat alcohol geen cadeautje is voor je huid, kan af en toe een glaasje geen kwaad. "Er is niets mis met af en toe een glaasje wijn, maar drie glazen op een avond is gewoon te veel...’’ aldus Dr. Lancer. Dit is trouwens ook een stuk beter voor je lijn, want met drie glazen wijn zit je al gauw op 300 calorieën. Gelukkig geeft Harold Lancer ons nog een paar tips voor een perfect velletje. "Naast het belang van gezonde voeding is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met antioxidanten te gebruiken en regelmatig je huid te scrubben om zo dode huidcellen te verwijderen.’’ 

Wat is jouw geheime truc voor een stralende huid?