Jeans: deze modellen heb je allemaal!

Mode & trends door Priscilla
Je kunt nooit genoeg jeans hebben. Denim it is! Het is begonnen als een broek voor de mijnwerkers en uitgegroeid tot dé grootste musthave allertijden. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten te vinden dat het tijd is voor een update! 
 
Tegenwoordig zijn er allerlei soorten in de kledingrekken te vinden, van smalle tot brede pijpen en van een hoge tot een lage taille. Maar wat is nou welk model? Een tipje van de sluier onthult: als je het Engelse woord vertaalt naar het Nederlands zit je vaak al in de buurt welke pasvorm de spijkerbroek heeft. Toch handig om te weten! ?Hier komen alle jeanssoorten van nu. 
 
Bootcut
Dit is een jeans waar je makkelijk laarzen onder kan dragen. Het brengt je figuur mooi in proportie, net zoals de flared jeans. Zeker als deze een wat hogere taille heeft. De jeans heeft namelijk iets uitlopende pijpen vanaf de knie, handig voor in de winter! 
 
Boyfriend
?De jeans van je vriend? Het is gewoon een heel los model, loopt iets spitser toe naar de onderkant en zorgt voor een stoere look. Combineer met sneakers om dit te benadrukken of met hakken om de look een vrouwelijke twist te geven. Een strakker shirt erboven is wel een must om je silhouet te behouden. 
 
 
Flared ?
Strak aan de bovenbenen en uitlopend vanaf de knie. Staat heel erg mooi bij een zandloperfiguur, maar natuurlijk ook als je meer body wil creëren! Trek er een hak onder en je benen lijken te lopen van hier tot Tokyo! So little girls, the match made in heaven! Lijkt dit dan op een bootcut? Eigenlijk wel. Het verschil zit in de vorm. De flared jeans heeft wijder uitlopende broekspijpen in de vorm van een bel. Een andere naam voor de jeans is namelijk een bell bottom. ?
 
Jegging
?Een jegging is vrijwel hetzelfde als een legging. Allebei hebben ze geen broekzakken, knopen en hebben meestal een elastische bovenkant. Al zijn er ook jeggings op de markt met ritssluiting. Het enige verschil is dat de jegging is gemaakt van jeansstof en niet doorschijnt. Handig voor onder langere shirts en je toch niet naakt wil voelen! LET OP! Verwar deze trouwens niet met de tregging: een legging in broekvorm, dus niet gemaakt van spijkerstof en dikker dan de legging! 
 
Skinny
?Fan van een strakke pasvorm? Dan is de skinny voor jou gemaakt! Deze heeft strakke broekspijpen, maar is door de stretchstof toch comfy! Deze soort benadrukt je benen en billen. Als je wat onzeker bent kun je deze soort beter in de winkel laten liggen. 
 
Slimfit ?
Eigenlijk is dit een beetje het zusje van de skinny en straight jeans. De broek heeft niet zo een smalle fit als een strakke jeans, maar de broekspijpen zitten meer nauwsluitend dan de rechte denim. Sommige vrouwen zien de skinny gelijk aan een slimfit jeans. 
 

Bron
 
Straight?
Dit model is een echte rechttoe rechtaan broek. Een must voor ieder figuur! Combineer het met sneakers voor een stoere look of pumps om je vrouwelijkheid te benadrukken. Alles kan!
 
Wide leg  
Dit is een broek met wijd uitlopende pijpen vanaf de bovenste beenpartij. Om het heel simpel te formuleren lijkt het op een lange rok in jeansstof. Toch wat fijner op te dragen als je jezelf onzeker voelt in het vrouwelijke kledingstuk. 
 
En nog wat belangrijke lessen...
… De kontzakken zijn ook een hele happening bij het kiezen van een broek. In het algemeen wil je een wat plattere kont wat meer volume geven en een groter achterwerk intomen. De broekzakken op je bips helpt je hierbij! Ben je gezegend met een bootylicious body? Dan kun je pronken met die ronde vorm door een jeans te dragen die strak om je kont zit. Let er wel op dat je kontzakken groot genoeg zijn, want anders matcht het niet. De achterstiksels op je kont mogen ver uit elkaar staan als je optisch een grotere bilpartij wil krijgen. Net als de wat plattere achterwerken zijn ze blij met kontzakken die halverwege je bil zitten. Wil je toch je billen wat intomen? Zorg dan voor zo min mogelijk tierlantijntjes op je broekzakken. De nadruk leg je beter op een ander deel van je lichaam.  
 
… De taille gaat van low- tot high waisted. De laatste heeft een pasvorm tot boven de heupen en kleed dus mooi af. Als je onzeker bent over je lovehandles of buikje kun je deze met een hoge taille camoufleren. Erg leuk te combineren met een crop top! Daarnaast lijk je er ook nog eens langer door en benadrukt het je vrouwelijk figuur! Een low rise daarentegen zit op of net onder je heuppartij, ideaal voor de wat smallere heupen. Deze broek kun je beter niet dragen als je een iets voller figuur hebt. Daarnaast heb je nog de medium waisted jeans. Zoals de naam al zegt ligt de hoogte tussen de lage en hoge taille in. Een must voor ieder figuur! 
 
… De zelfzekerheidheid bij het dragen van je jeans is het belangrijkste. Het jeans-it-for-me woordenboek is hierbij slechts een gids. Draag vooral een denim waarin jij jezelf goed voelt. 
 
?Wat is jouw favoriete jeans?