Welke jeans past bij jouw figuur?

Mode & trends door Petra
Welk figuur je ook hebt, het is altijd belangrijk om te kijken welke jeans het beste bij je past. Je wil er tenslotte toch wel een beetje flatteus bijlopen? Check hier voor elk figuur de beste jeansoptie!

Brede heupen

Ga voor rechte modellen. Ook een broek met uitlopende pijpen staan je goed, maar alleen als je lange benen hebt. Ga niet voor een te hoog taillemodel. En wat je ook lekker in je kast moet laten liggen zijn broeken met kleine kontzakjes en slijtplekken op de heupzone.

Smalle heupen
Ga voor de heupbroek, die staan je supergoed. Net als een slimfit en skinny jeans. Taillebroeken zijn geen goede keus, want je krijgt er al snel een te mannelijk figuur door.


Ronde billen

Wat je nodig hebt is een jeans met kontzakken, maar let erop dat deze niet te klein zijn. Kontzakken die te ver uit elkaar staan, hebben een verbredend effect. Het heupmodel staat je ook goed, deze broek halveert je billen optisch en de pijpen geven tegenwicht vanuit de onderkant.

Geen of platte billen
Draag de boyfriend fit jeans. Die is een beetje baggy, zodat je je platte billen kan verdoezelen. Kies voor jeans met opvallende stiksels, die je billen ronder doen lijken. Met een jeans met hoge taille kun je de nadruk leggen op de rondingen van je heupen. Zo trek je de aandacht weg van je billen.

Peervorm/ Zandloper
Haal je hakken maar uit je kast, want dat geeft je figuur een boost. Het zorgt voor een mooie houding en slankere heupen. Ga voor een skinny of een bootcut. Het beste kun je niet teveel aandacht leggen op je heupen, dus draag geen jeans met opvallende stiksels en versieringen. En kijk uit voor kleine kontzakken, hierdoor lijken je billen groter.

Tip: lichte modellen maken altijd dikker en donkere modellen kleden altijd af.