Tips: Kies De Juiste Bikini

Mode & trends door Vrouwen redactie

Elk lichaam is anders, dus elk lichaam heeft zijn eigen pluspunten. Een juiste bikini kan je minpunten camoufleren en je pluspunten juist benadrukken. Hoe kies je de juiste bikini? Vrouwen.nl helpt je op weg.

De afgebeelde bikini's zijn van de huidige collectie van beachwear merk Beachlife. Mooi he? Beachlife is een Nederlands merk met bikini's in allerlei frisse kleuren en met prints, die je zelf mixt en matcht. Maten gaan van cup B t/m F en van 36 t/m 44. Je kunt ze shoppen bij vele lingerie en- sportzaken, maar ook online bij wehkamp.nl of damestassenenzo.nl.


Kleine borsten
Kleine borsten mogen benadrukt worden. Schaf een bikini aan met voorgevormde cups, liefst met een drukke print. Prints maken je borsten optisch gezien groter.

Top Romy €37,95 + Broekje Bowi €29,95, print Hundred Eyes Adriatic Blue


Grote borsten
Heb je een cup D of groter? Dan is het vooral belangrijk je maatjes te ondersteunen. Zorg dat je bikini cups heeft met een beugel. Let er daarnaast op dat de bandjes van je bikini breed zijn: smalle touwtjes willen nog wel eens in je nek snijden als ze een D-cup in toom moeten houden.

Top Remy €44,95, Broekje Bowi €29,95, print Ocean Waves Taupe


Smalle heupen
Brede heupen en flubberbillen zijn te verbergen in een broekje met pijpjes. Wie echter juist smalle heupen heeft, doet er verstandig aan de aandacht te vestigen op het breedste punt van de heupen door een broekje met een brede band te dragen. Hierdoor lijken je heupen wat voller, waardoor je wat minder recht en smal oogt.

Top Remy €44,95, Hipster Dana €32,95


Buikje
Een klein zacht buikje is natuurlijk niets om je voor te schamen. Toch voelen veel vrouwen zich ongemakkelijk in een bikini dankzij hun buikje. Een makkelijke oplossing is een bikini met een lijfje. Het is niet zo degelijk als badpak, maar wel lekker verhullend.

Tankini Esmee €49,95, Broekje Lot met omslagband €29,95