Seks & relaties / Relaties
Relaties

De kans dat je vreemdgaat is op deze leeftijd het grootst


Vreemdgaan wordt nooit van de daken geschreeuwd. Het is gewoon niet zo netjes. Misschien roep jij wel stellig dat jij het nooit zal doen. Maar je weet wat ze zeggen: zeg nooit nooit. Zeker niet wanneer jij deze leeftijd nog niet hebt gehad… 
 
Het moment waarop we tien werden, vonden we fantastisch. Hadden we eindelijk twee getallen. Maar het moment waarop we onze tienerjaren inruilden voor onze twenties vonden we al niet zo leuk meer. En dan hebben we het nog niet gehad over het naderen van de 30 of 40 jaar. Als we bij het eind van ons decennium komen, beginnen we toch een beetje te reflecteren. Dus ook over ons liefdesleven.

 
De gevreesde 9 
Hoewel we op school een hekel hadden aan reflecteren, doen we het toch wel wanneer het op ons eigen leven aankomt en wanneer we een nieuw decennium ingaan. Hadden we niet al een mooi koophuis willen hebben? En hoe zit het eigenlijk met je vriend? Had je al met hem getrouwd willen zijn? Volgens onderzoekers is de kans het grootst dat je een scheve schaats rijdt wanneer je het laatste jaar van je decennium ingaat, dus 19, 29, 39 en 49. Maar dat niet alleen. De leeftijd die je volgens onderzoekers het meest moet vrezen is 39. 
 
Uit een enquête van IllicitEncounters is gebleken dat mensen juist op dit moment vreemdgaan omdat ze in dit laatste jaar hun opties willen verkennen en op zoek zijn naar nieuwe dingen die hen opwinden. Maar dat opwinden neemt een gedeelte dus veel te letterlijk… 

 
Motieven
Om tot deze bevinden te komen, keek IllicitEncounters naar het patroon van mensen die vreemdgaan. Hieruit bleek dat 33 procent van de 1000 ondervraagde mensen was vreemdgegaan op hun 39ste. De meest gevaarlijke leeftijd daarna was 29. Van de deelnemers gaf 23 procent toe op die leeftijd flink naast de pot te hebben gepist. De reden hiervoor? 76 procent zei dat het kwam omdat hij of zij vuurwerk in de slaapkamer miste. Ook gaf bijna 50 procent toe dat hij of zij zijn of haar huidige partner gewoon zat was. 

Wat zou jij doen als jij vuurwerk in de slaapkamer miste? Vreemdgaan of je partner confronteren?