Ze Biecht Op: ?Ik ben sinds mijn 14de niet meer vrijgezel geweest?

Relaties door Sabine

Zo rond je 14de ontdek je als jong meisje dat jongens best leuk zijn. Je krijgt je eerste vriendje en komt erachter dat verkering hebben heel fijn is. Ook Dionne beviel dat erg goed. Zo goed dat ze sindsdien niet meer single is geweest.  
 
Dionne (26) was nog maar net 14 jaar toen ze haar eerste vriendje kreeg. “Bas heette hij. Hij zat op dezelfde middelbare school als ik en was twee jaar ouder. Als je nog maar 14 jaar oud bent is een jongen van twee jaar ouder heel spannend. Wat ik hem te bieden had, weet ik niet precies, maar hij vond mij net zo leuk als ik hem.” 
 
“Bas en ik bleven bijna 2.5 jaar samen. Voor iemand die toen nog maar 16 was, was dat natuurlijk hartstikke lang. Bas ging naar het HBO en uit het oog uit het hart zeggen ze weleens… Ik miste hem, maar ik merkte dat ik ook meer om me heen ging kijken. Ik zat in het laatste jaar van de middelbare school en wilde nog wat lol maken voordat het allemaal wat serieuzer werd. Iemand die ook lol wilde maken was Jelmer. Ik viel als een blok voor hem, maar ja. Ik had Bas nog.” 


De eerste break
“Jelmer en ik begonnen steeds meer na elkaar toe te trekken. Een zoen was bijna onvermijdelijk en tijdens het wintergala gebeurde het. Ik voelde me ontzettend rot naar Bas toe en heb besloten het hem eerlijk te vertellen en een punt achter onze relatie te zetten. Bas voelde ook al dat ik minder in hem geïnteresseerd was, maar was natuurlijk wel pissig om die kus. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen.” 
 
“Ik weet dat het heel erg klinkt, maar de dag na mijn break met Bas, ben ik meteen naar Jelmer gegaan. Ik wilde bij hem zijn. Hoewel we het eerst een beetje stil hielden, waren we vanaf dag één een ontzettend klef koppel. Maar ook mijn relatie met Jelmer hield geen stand. Nadat we allebei begonnen met onze vervolgopleiding, kreeg ik steeds minder interesse in hem. Hij wilde nog altijd feesten en had helemaal geen zin in een nieuwe studie. Hij had in het eerste halfjaar van zijn studie nog maar 4 punten gehaald omdat hij de meeste tentamens niet haalde. Hier had ik dus geen zin in. Ik wilde mijn relatie nog niet meteen beëindigen, maar ik begon wel meer oog te hebben voor andere mannen." 

Next 
“Op een verjaardag van een studiegenoot van me, zag ik een ontzettend knappe jongen binnenlopen, van hem wilde ik meer weten. Ik knoopte een gesprek met hem aan en Boris, zo heette hij, leek ook erg geïnteresseerd te zijn. Tot hij erachter kwam dat ik een vriend had. Hij maakte me duidelijk dat hij dat not done vond. Ik baalde dat hij niet meer met me flirtte, maar legde me erbij neer. Alleen de komende dagen bleef hij maar in mijn hoofd rondspoken.” 
 
“Twee weken later besloot ik het uit te maken met Jelmer. Ik had het helemaal met hem gehad. Bovendien zat ik de hele tijd met fantasieën van Boris in mijn hoofd. Een week nadat we uit elkaar waren gegaan, sms’te ik een vriendin van me om om info van Boris te vragen. Die kreeg ik en hoewel hij eerst niet zo’n zin had om met me te sms’en, hapte hij toch toen ik vertelde dat ik weer vrijgezel was. Het duurde een paar weken, maar hij vond mij ook leuk en we vormden een stel.” 

 
Weer een ander
“Met Boris had ik de meest serieuze relatie die ik ooit had gehad. Ik was ontzettend verliefd op hem en hij op mij. We hadden veel gemeenschappelijke interesses en ik begon echt aan een toekomst met hem na te denken. Nadat we 4 jaar samen waren, trok ik bij hem in. Maar ook na een relatie van 7 jaar, kwam het einde in zicht. Het laatste jaar van onze relatie leefden we meer als broer en zus. Ik begon me een beetje te vervelen en van vriendinnen hoorde ik dat ze fanatiek aan het Tinderen waren. Iedereen had het er op dat moment over, dus ik wilde ook wel weten hoe die digitale vleeskeuring werkte. En ja, daar vond ik Leo. Contact met hem bleef beperkt via de chat. Ik vond het wel leuk om met Leo te chatten, maar daar bleef het bij. Voor eventjes dan.” 
 
“Boris liet me weten dat hij onze relatie niet meer zag zitten. Net als ik had hij het gevoel dat we uit elkaar waren gegroeid. We besloten uit elkaar te gaan en hoewel ik het dit keer heel erg vond om uit elkaar te gaan, had ik er vrede mee. Het was beter zo. En ik wist ook dat vrijgezel zijn misschien wel goed voor me zou zijn, toch kon ik het niet laten om het contact met Leo wat op te schroeven. En ja, dat bloeide inderdaad uit tot meer. Leo en ik zijn nog steeds samen. Ik vind het heel fijn om in een relatie te zitten, maar soms maak ik me wel zorgen. Ik heb geen idee meer hoe het is om alleen te zijn…”

Zou jij van relatie naar relatie kunnen hoppen?