Single mensen leven langer én gelukkiger

Relaties door Sabine
Dat wij vrouwen wel een beetje drama in ons hebben, mag duidelijk zijn. Als we een aantal jaar de vrijgezelle status bezitten, roepen we meteen dat we eindigen als oude vrijster. Maar uit onderzoek blijkt juist dat singles langer en gelukkiger leven. 
 
Als we de Disneyfilms mogen geloven, komt het ´en ze leefden nog lang en gelukkig´ pas nadat het jawoord is uitgewisseld. De illusie wordt gewekt dat we alleen ons happy end krijgen als we trouwen, maar juist tegenovergestelde blijkt waar! 


Single versus getrouwd
Het idee om alleen over te blijven, spreekt niemand aan, maar volgens professor Bella DePaula hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken. Volgens haar is het concept huwelijk maar een mythe. Single zijn is volgens haar de sleutel tot een langer, gelukkiger en gezonder leven. Bella dook met haar neus in 800 verschillende academische onderzoeken die allemaal het effect van het huwelijk en single leven bestudeerden. 
 
Uit de resultaten kwam naar voren dat singles een socialer leven hadden, meer zelfvertrouwen hadden en ze ervaarden meer persoonlijke groei dan mensen die getrouwd waren. Hoewel vaak anders wordt gedacht (lees: singles die op de bank ijlen met het haar alle kanten op in gezelschap van een bak ijs), zijn het niet de vrijgezellen die zich afzonderen, maar juist getrouwde mensen worden eilandjes.  


Een gelukkig leven
Ook de stereotypering dat singletons alleen om zichzelf geven, ontkracht Bella met haar analyse. Volgens haar geven singles erg om andere mensen en doen zij ook veel voor anderen. Ook zijn singles niet alleen omdat ze niemand kunnen vinden, maar het aantal singles neemt juist toe omdat mensen single willen zij. Volgens Bella hebben singles zo het idee dat ze hun leven op de beste manier kunnen leven. Met haar bevindingen wil Bella graag duidelijk maken dat trouwen niet het meest belangrijke is in het leven. 

Wanneer ben jij het gelukkigst? Binnen een relatie of wanneer je single bent?