Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom je je geen zorgen moet maken om zijn ex-vriendin


We maken ons vaak zorgen om dingen waar we ons helemaal geen zorgen over hoeven te maken. Over hoe ons haar zit, of we niet te dik lijken in die broek en… over zijn ex-vriendin. Dat terwijl het helemaal nodig is! 
 
Als je een nieuwe relatie aangaat, ben je vaak helemaal in de wolken. Je nieuwe vriend is fantastisch! Helaas heeft hij voor jou niet stilgezeten en wanneer je in een onzekere bui opeens haar Facebook opzoekt, schik je een beetje. Wat een mooie vrouw! Maar maak je geen zorgen om zijn ex, dat is helemaal niet nodig! 
 
Hij vergelijkt jullie niet
Als hij inderdaad steeds loopt te zaniken dat zijn ex dat heel anders deed dan jij, moet je aan de alarmbellen trekken. Maar wanneer je net in een nieuwe relatie zit, zal hij jou echt niet zomaar met zijn vorige vriendin vergelijken. Hij is hartstikke verliefd op je en denkt alleen maar aan jou. Hij bedenkt zich hooguit hoeveel leuker jij bent dan zijn ex. That’s it! 

 
Ze besloten het te eindigen  
Een relatie wordt niet zomaar verbroken. Vaak wordt een relatie samen beëindigd, maar als het enkel het besluit van een van beide was, zal er toch goed over zijn gepraat. Het is voorbij tussen hen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat zijn hoofd nog bij haar is. 
 
Hij koos jou
Hij heeft er niet zomaar voor gekozen om zijn vorige relatie achter zich te laten. Hij koos jou en niet haar! Het heeft daarom geen zin om je zorgen te maken over zijn vorige relatie. Als hij bij haar had willen zijn, had hij niet voor jou gekozen. Hij is verder gegaan.  
 
Hij praat niet te veel over haar
Wat hij over haar vertelt, is niet veel. Maar het is net genoeg om jou gerust te stellen over haar. Je weet dat hij niets voor je probeert te verbergen, maar heeft het ook niet zo vaak over haar dat je je zorgen gaat maken om zijn gevoelens. Hij probeert open te zijn over zijn verleden. 
 
Hij verbergt jullie relatie niet
Op Facebook heeft hij geplaatst dat hij in een relatie is met jou en op zijn Instagram plaatst hij een foto van jullie samen. Hij probeert jullie relatie niet geheim te houden, dus ook niet voor zijn ex. Zij zal de boodschap echt wel ontvangen dat hij verder is gegaan, maak je dus geen zorgen om zijn vorige vriendin! 
 
Je maakt je zorgen om letterlijk niets! 
Je zit te stressen om iets wat in feite een geest is voor hem, een persoon in gedachten. Want even: waar is ze? Niet bij hem hoor. Ze hebben helemaal geen contact meer. Zorgen maken moet je niet doen. Het kan jullie relatie verpesten. Het zal zo’n zorg voor je worden en het zal je onzeker maken. En waarvoor? Voor niets! 

 
Niet alle exen zijn stalkers 
In gedachten maak je van zijn ex misschien wel een monster. Ze zijn uit elkaar, je hebt de reden gehoord en misschien vond jij dat zelf een beetje vreemd. Anyway, in gedachten maak je er vaak van dat iemand haar ex terug wil of zelfs dat ze ‘m stalkt. Maar zo zijn de meesten niet. Waarschijnlijk gaat zij ook gewoon verder met haar leven en wil ze niet meer betrokken zijn in het leven van hem.  
 
Iedereen heeft een geschiedenis
Niet alleen hij heeft een verleden, jij ook. Jij hebt voor hem ook andere vriendjes gehad en jij hoopt natuurlijk ook dat hij zich daar geen zorgen om maakt. Bovendien is hij niet de enige man met een ex-vriendin. Een andere man heeft ook geschiedenis.

Vind jij het moeilijk om te accepteren dat hij een verleden heeft?